Τα χιόνια στη Θεσσαλονίκη, δημιούργησαν πανέμορφες εικόνες σε γειτονιές. Σπίτια, αυτοκίνητα και δρόμοι στα λευκά με πολλούς μαθητές να πανηγυρίζουν αφού η κακοκαιρία κρατάει τα σχολεία τους κλειστά...

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται και σήμερα η χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, ντύνοντας στα λευκά στέγες, αυλές και αυτοκίνητα. Από νωρίς το πρωί χιονίζει στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, του Μελισσοχωρίου, του Χορτιάτη, του Πανοράματος και του Φιλύρου. Οι κάτοικοι του Χορτιάτη προσπαθούν να κρατήσουν την ισορροπία τους και κρατούν ομπρέλες για να προστατευτούν...Ίδιο το σκηνικό και στην περιοχή του Πανοράματος. Αυτοκίνητα ακόμα και στάσεις λεωφορείων έχουν καλυφθεί με χιόνι ενώ πολλά μπαλκόνια σπιτιών έχουν ντυθεί στα λευκά. Η κατάσταση στους δρόμους κρύβει παγίδες και πολλοί οδηγοί παίρνουν μαζί τις αντιολισθητικές αλυσίδες που σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου είναι απαραίτητες...Στα λευκά από χθες και το το Φίλυρο που βλέπετε παρακάτω. 


Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον Χορτιάτη, το Φίλυρο, το Ασβεστοχώρι και την Εξοχή. Στον δήμο Ωραιοκάστρου αποφασίστηκε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ώρα μαθημάτων σε κανένα σχολείο του δήμου ενώ θα παραμείνουν κλειστά το 1ο και 2ο λύκειο Ωραιοκάστρου, το 1ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου καθώς επίσης ο παιδικός σταθμός του Μελισσοχωρίου. Οι γονείς πάντως θα πρέπει να απευθύνονται στους δήμους προκειμένου να μάθουν για τη λειτουργία των σχολείων στην περιοχή τους...Κανονικά λειτουργεί σήμερα το αεροδρόμιο Μακεδονία. Ωστόσο, από χθες το απόγευμα δώδεκα πτήσεις προς το αεροδρόμιο ακυρώθηκαν λόγω χαμηλής νέφωσης. Οι πτήσεις επαναπρογραμματίστηκαν για σήμερα, ενώ το πρώτο αεροσκάφος με προορισμό τη Θεσσαλονίκη απογειώθηκε στις 05:50 π.μ. από την Αθήνα.Χιόνια πέφτουν στους περισσότερους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, με τον υδράργυρο να έχει πέσει σε μονοψήφιες τιμές και σε κάποιες περιοχές, όπως το Κιλκίς, και κάτω από το μηδέν (-1). Σύμφωνα με την Αστυνομία, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς.

Στα «λευκά» ντύθηκε η Δυτική Μακεδονία, όπου το πρωί επικρατούν συνθήκες παγετού. Η Φλώρινα ξύπνησε με -4 βαθμούς Κελσίου, η Καστοριά με -1 και η Πτολεμαΐδα με -3. Με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στους ορεινούς επαρχιακούς και εθνικούς δρόμους των νομών της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ η κίνηση στην Εγνατία Οδό διεξάγεται χωρίς προβλήματα.Στην Πιερία τα προβλήματα εντοπίζονται στην Εθνική Οδό Κατερίνης – Ελασσόνας από το 34ο έως το 42ο χλμ και στην Κατερίνης – Ελατοχωρίου από Ρητίνη έως το Χιονοδρομικό Κέντρο. Επίσης, στα δημοτικά διαμερίσματα Φωτεινών, Βρίας Ρητίνης, Ελατοχωρίου Μοσχοποτάμου και Λαγοράχης.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο Κιλκίς στην Επαρχιακή Οδό Γουμένισσας – Λιβαδίων και στην Πέλλα στην Επαρχιακή οδό Άρνισσα - Αγ. Αθανασίου, Παναγίτσας, Ζέρβης Ξανθόγεια, Περαίας, Δροσιάς και ΧΚ Βόρρας
Στη Χαλκιδική προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού μέσω Χολομώντα, στην Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου – Ταξιάρχη μέσω Τσουκαλά, στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αρναίας μέσω Χολομώντα και στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ιερισσού.

Πηγή: thestival.gr, thessnews.gr

 
Top