Η τακτική σωματική άσκηση είναι σημαντική για την διατήρηση της υγεία της καρδιάς... και μάλιστα όσο περισσότερο αθλείται κανείς, τόσο το καλύτερο, υποστηρίζουν ερευνητές από το συμβούλιο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας. 

Οι επιστήμονες μελέτησαν πρόσφατα στοιχεία και διαπίστωσαν ότι ακόμα και σύντομες συνεδρίες άθλησης, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου. Ενώ ακόμα μεγαλύτερη μείωση του κινδύνου μπορεί να επιτευχθεί με περισσότερη άσκηση. 

Οι ειδικοί αξιολόγησαν στοιχεία από ήδη δημοσιευμένες μελέτες που εστίασαν στην επίδραση της υπερβολικής αερόβιας γυμναστικής στην καρδιά. Και διαπίστωσαν ότι ακόμα και σε ασθενείς με καρδιακή νόσο η άθληση έχει θετική επίδραση. 

Ωστόσο, μόνο το 62% των ασθενών που είχαν υποστεί έμφραγμα είχαν λάβει οδηγίες για καρδιακή αποκατάσταση μετά την έξοδο από το νοσοκομείο. Και εξ αυτών το 32% παρακολούθησε περισσότερες από μια συνεδρίες αποκατάσταση, ενώ μόνο το 5% συμπλήρωσε περισσότερες από 26 συνεδρίες που περιλάμβαναν και γυμναστική. 

«Δημοσιεύματα θέλουν την γυμναστική να είναι επιβαρυντική για την υγεία της καρδιάς. Ωστόσο, ανεξαρτήτως έντασης, η απλή γυμναστική έχει τα μέγιστα οφέλη για την υγείας μας», ξεκαθαρίζει η Δρ Βαλεντιν Φουστερ, αρχισυντάκτρια του επιστημονικού εντύπου Journal of the American College of Cardiology, όπου δημοσιεύθηκε η ανασκόπηση.
 
Top