Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε τους οδηγούς από Τρίπολη προς Κόρινθο, λόγω των αγροτικών μπλόκων. Ελεύθερα θα περνούν το μπλόκο των Μαλγάρων οι επισκέπτες της AGROTICA ενώ μέχρι την Κρήτη, οι αγρότες είναι και σήμερα "στο πόδι" με τα τρακτέρ τους. Όμως εκτός από την ταλαιπωρία στους δρόμους, έρχονται προβλήματα και στο...



τραπέζι μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες που τροφοδοτούν την Αττική με νωπά οπωροκηπευτικά, θα σταματήσουν την προμήθεια των αγορών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για αγρότες από τη Θήβα, τα Μέγαρα, την Εύβοια και τον Μαραθώνα ενώ οι ελλείψεις αναμένεται να φανούν μέσα στην εβδομάδα.

Μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών που πηγαίνουν μέσω Αχλαδόκαμπου για Κόρινθο


Απίστευτη ταλαιπωρία υφίσταται οι οδηγοί που κινούνται από Τρίπολη προς Κόρινθο και αντίστροφα, αφού λόγω των αγροτών που έχουν κλείσει τα διόδια Νεστάνης από τις 12.00 το μεσημέρι, κινούνται αναγκαστικά από την παλαιά εθνική οδό μέσω Αχλαδόκαμπου. Οι αγρότες της Αρκαδίας στα διόδια Νεστάνης έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις τους και από αγρότες της περιοχής των Καλαβρύτων που έφτασαν για να διαμαρτυρηθούν με αγροτικά αυτοκίνητα.

Η εικόνα στα διόδια της Νεστάνης - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Επίσης, στο πλαίσιο της κινητοποίησης κάποιοι αγρότες έβγαλαν και ζεύτηκαν άροτρα ‘'οργώνοντας'' την άσφαλτο, θέλοντας σαν δείξουν το δύσκολο και σκληρό τρόπο που αγωνίζονται να καλλιεργήσουν. Οι αγρότες δήλωσαν πως θα ανοίξουν το δρόμο στις 4.00 το απόγευμα.

Δε θα "μπλοκάρουν" τoυς επισκέπτες της AGROTICA στα Μάλγαρα


"Ελευθέρας" για τη διέλευση από το μπλόκο των αγροτών στα Μάλγαρα θα έχουν όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν την 26η διεθνή έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων AGROTICA της ΔΕΘ-Helexpo AE, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του εκεί μπλόκου, Δημήτρης Παπαδάκης. 'Οταν το μπλόκο είναι κλειστό, τα λεωφορεία και τα ΙΧ εκτρέπονται ούτως ή άλλως από την τροχαία προς εναλλακτικές οδούς αλλά όπως σημείωσε ο κ.Παπαδάκης, σε περίπτωση που κάποιο όχημα -ιδίως πούλμαν- με επιβαίνοντας αγρότες βρεθεί μπροστά στο μπλόκο καθ' οδόν προς την AGROTICA, η πρόθεση των αγροτών είναι να του επιτρέψουν τη διέλευση.

Χτες, κατά την πρώτη ημέρα της AGROTICA, η προσέλευση στην έκθεση ήταν μαζική, παρά τη δυσκολία πρόσβασης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, εν μέσω των αγροτικών κινητοποιήσεων και παρά τη ματαίωση των εγκαινίων, που κρίθηκε απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της. Συγκεκριμένα, περισσότερα από 25.000 άνθρωποι πέρασαν τις πύλες του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, γεμίζοντας ασφυκτικά τα περίπτερα. Σήμερα η έκθεση θα είναι ανοιχτή έως τις 19:00. Αύριο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας είναι 10:00-20:00 και την Κυριακή, οπότε και ολοκληρώνεται, 10:00-19:00.

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο


Οι αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου παραμένουν στον μπλόκο στην είσοδο του Οροπεδίου, ενώ την Πέμπτη προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των καταστημάτων των Τραπεζών που υπάρχουν στην περιοχή, με γεωργικά μηχανήματα. Επίσης, συμμετείχαν στην τετράωρη κατάληψη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Εξ άλλου, η "πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συλλόγου Ηρακλείου" καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες του Ηρακλείου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στις 10 το πρωί στο Γιόφυρο Ηρακλείου. Παράλληλα, οι αγρότες προετοιμάζονται για το παγκρήτιο συλλαλητήριο και τον συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο στις 4 Φεβρουαρίου .

Στο μεταξύ το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα του αγροτικού κόσμου ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. «Την ώρα που οι αγρότες, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια που συνθέτουν τον οικονομικοκοινωνικό ιστό της χώρας, δίνουν καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους, δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές που στρέφονται και ενάντια στην Ελληνική αγροτιά» αναφέρει ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στο ίδιο ψήφισμα το Περιφερειακό Συμβούλιο δηλώνει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών προσθέτοντας « θα είμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να ανατρέψουμε κάθε κατάσταση -που είναι εις βάρος τους- γιατί ότι εξοντώνει τους αγρότες, έμμεσα εξοντώνει και κάθε έναν από εμάς και συνολικά την πατρίδα μας, που αποστερείται κάθε παραγωγικής βάσης».Τέλος, σημειώνει «Ενώνουμε τις φωνές μας με τους αγρότες και το λαό της Ελλάδας για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών».

Πηγή:newsit.gr ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Top