Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά διένειμε διατακτικές και χρηματικά βοηθήματα σε οικονομικά αδυνάτους δημότες και κατοίκους της πόλης,  τα οποία προήλθαν από τα έσοδα του Χριστουγεννιάτικου Bazaar Βιβλίου του Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM 99,5», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Πειραιά το Δεκέμβριο του 2014.

Η επιλογή των δικαιούχων, που υποστηρίζονται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π., έγινε με κριτήρια, μεταξύ άλλων, όπως το ύψος του εισοδήματος, τα προβλήματα υγείας, την οικογενειακή κατάσταση και τις εν γένει ανάγκες διαβίωσης.

Η συνολική αξία των διατακτικών και των  χρηματικών βοηθημάτων, που δόθηκαν στους άπορους δημότες και κατοίκους Πειραιά είναι 109.350 ευρώ.

 Συγκεκριμένα

Διατακτικές σε 278 δικαιούχους, συνολικής αξίας 62.700 ευρώ.

Χρηματικά βοηθήματα σε 130 οικογένειες, από 300 ευρώ στην καθεμία και σε 51 μοναχικούς από 150 ευρώ στον καθένα. Το σύνολο των χρηματικών βοηθημάτων είναι 46.650 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι 3.000 ευρώ δόθηκαν για το γεύμα αγάπης που πραγματοποιήθηκε από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. το Πάσχα για τους άπορους.

Το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί σε αντίστοιχες ενέργειες, για τη βοήθεια άπορων συμπολιτών μας.   

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αυτές τις άγιες ημέρες, οι άποροι συνάνθρωποί μας που υποστηρίζονται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π., παρέλαβαν διατακτικές και χρηματικά βοηθήματα από τα έσοδα του Χριστουγεννιάτικου Bazaar Βιβλίου του Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM 99,5», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Πειραιά τον Δεκέμβριο του 2014. Το Bazaar είχε πολύ μεγάλη απήχηση, αφού χιλιάδες Πειραιώτες και όχι μόνο, επισκέφθηκαν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, απέκτησαν βιβλία με ένα μόλις ευρώ, ενώ μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με τις παράλληλες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Το πιο σημαντικό από όλα,  είναι ο φιλανθρωπικός σκοπός του Bazaar, αφού τα έσοδα διατέθηκαν στους άστεγους και τους άπορους της πόλης μας. Διανύουμε ημέρες αγάπης και θέλουμε να βοηθήσουμε τους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη. Σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα αλλά και τον Πειραιά, είναι αναγκαίο όσο ποτέ να είμαστε όλοι ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του «ΒΗΜΑ FM» για την άψογη συνεργασία αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar, καθώς και όλο τον κόσμο, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και ενίσχυσε τον φιλανθρωπικό σκοπό του Bazaar».

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κα Κορίνα Λαουλάκου τόνισε:

 «Είμαι πραγματικά ικανοποιημένη που δόθηκαν διατακτικές και χρηματικά βοηθήματα στους οικονομικά αδυνάτους συμπολίτες μας από τα έσοδα του Χριστουγεννιάτικου Bazaar του Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM 99,5». Στόχος μας και καθημερινή προσπάθειά μας είναι να δημιουργούμε, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και να συνδράμουμε στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των συνανθρώπων μας, που παλεύουν για την επιβίωση λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την αδιάλειπτη στήριξή του, τους ανθρώπους του Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM 99,5», τους εργαζόμενους και συνεργάτες της ΚΟ.Δ.Ε.Π., τα μέλη του Δ.Σ. και δη τον κ. Αντώνη Καλογερόγιαννη, τους εθελοντές, που συνέβαλαν τα μέγιστα στη διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Bazaar και τον κόσμο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, δείχνοντας ευαισθησία και ανθρωπιά. Να είστε όλοι καλά, χρόνια πολλά και μην ξεχνάτε το διαρκές κάλεσμα αγάπης και αλληλεγγύης της ΚΟ.Δ.Ε.Π. για συμμετοχή στις δράσεις της».
 
Top