Ισχυρίστηκε πως το στικάκι με τα 2.062 πρόσωπα του διεβιβάσθη εντελώς ατύπως από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας πως του εστάλη σε φάκελο, χωρίς συγκεκριμένη εντολή ή εξήγηση, «μήπως μπορεί να κάνει κάτι».

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του για τους χειρισμούς στη λίστα Λαγκάρντ ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης – Ελεύθερος αφέθηκε χθες και ο προκάτοχός του, Γ. Καπελέρης
Ο κ. Διώτης αρνήθηκε στην απολογία του ότι διέπραξε το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου καθώς και αυτό της υπεξαγωγής εγγράφου.

Ο Διώτης διευκρίνησε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τη λίστα, καθώς ως προϊόν υποκλοπής δεν αποτελούσε παρά άχρηστο και παράνομο υλικό.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ πρόσθεσε, μάλιστα, ότι την περίοδο εκείνη η κυβέρνηση βρισκόταν σε διαπραγμάτευση με τους ελβετούς, ως προς τη φορολόγηση καταθετών, στο πλαίσιο της οποίας απαράβατος όρος ήταν η μη χρήση προϊόντων υποκλοπής.

Ωστόσο όπως είπε έδωσε εντολή ώστε να διενεργηθεί ο μεγαλύτερος έλεγχος που έγινε ποτέ, δηλαδή να ελέγξει το ΣΔΟΕ το σύνολο των εμβασμάτων ανω των 100.000 ευρώ σε ελληνικές και ξένες τράπεζες την περίοδο 2000-2012.

Πλέον, δεν μένει παρά να κριθεί και η δικαστική τύχη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κάτι που όπως όλα δείχνουν θα συμβεί εντός του Σεπτεμβρίου, στον Άρειο Πάγο, καθώς ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Βασίλης Πλιώτας έχει εισηγηθεί την παραπομπή του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο.
hellasforce.com
 
Top