Εκλεκτικός αποδεικνύεται ο Σήφης ο κροκόδειλος ο οποίος αν και βρέθηκε αρκετές φορές δίπλα στις παγίδες που του έχουν στήσει στη λίμνη του φράγματος των Ποταμών, τελικά δεν τσίμπησε...





Όπως δήλωσε o Διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλης Μαμαγκάκης "δεν μπορέσαμε να έχουμε αποτέλεσμα με τον Μπερά, δεν μπορέσαμε να έχουμε αποτέλεσμα.

Αλλάζουμε το σχέδιο και ήδη τοποθετούμε τις πλωτές παγίδες και αλλάζουμε το δόλωμα. Ο Σήφης έχει μάθει να τρώει το ζωντανό κρέας και δε δίνει σημασία στα ψόφια που του βάζουμε.

Γι΄αυτό σύμφωνα και με τις οδηγίες του Γαλλο-μαροκινό Ολιβιέ Μπερά αλλάζουμε το δόλωμα και θα βάλουμε συκώτια, πνευμόνια από ζώα και γενικά όργανα με αίμα".

Οπως μας εξηγεί ο κύριος Μαμαγκάκης "ο κύριος Μπερά που είδε τον κροκόδειλο από πολύ κοντά μας είπε οτι είναι 1,70 μήκος, το γένος δε μας το είπε καθώς δεν ήταν σίγουρος, άρα κανείς δεν ξέρει αν ο Σήφης είναι αγόρι ή κορίτσι.

Μας είπε ακόμη οτι κροκόδειλος Νείλου, είναι πολύ μεγαλόσωμος παρά την ηλικία του που είναι 4 χρονών, λόγω του ότι έχει φάει πάρα πολύ δείχνει σαν 7 χρονών.

Ο Σήφης είναι ακίνδυνος για να επιτεθεί σε κάποιον. Βέβαια αν κάποιος πάει να τον πειράξει θα αμυνθεί. Μάθαμε ακόμη αυτό που από την αρχή ξέραμε, οτι είναι από αιχμαλωσία. Δηλαδή κάποιος τον είχε για κατοικίδιο και ήρθε και τον εγκατέλειψε".



 
Top