Αντιδρούν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ στις αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα από τη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης αναφορικά με την τιμολόγηση των βιομηχανικών καταναλωτών....



Η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, αποφάσισε μεταξύ άλλων κλιμακωτές εκπτώσεις ανάλογα με τον όγκο της κατανάλωσης και κίνητρα για μεταφορά της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους μη αιχμής.



Οι εκπτώσεις, όπως επισημαίνεται, γίνονται με επίκληση του «έκτακτου χαρακτήρα» των συνθηκών, έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, που είναι ένα συν ένα έτος, με έναρξη από 1-1-2014.



Σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι ο βασικός μέτοχος, δηλαδή η κυβέρνηση, επέβαλε στη ΔΕΗ να δίνει το ρεύμα στην ελληνική βιομηχανία, όχι απλά επί ζημία, αλλά στην ουσία δωρεάν, πράγμα που θα επιφέρει οικονομική κατάρρευση της ΔΕΗ και επιβάρυνση των καταναλωτών.



«Αν το κράτος θέλει να ενισχύσει και να επιδοτήσει την ελληνική βιομηχανία να το κάνει, αλλά όχι σε βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.



Και το σωματείο «Σπάρτακος», σε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κάνει λόγο για ταφόπλακα στη ΔΕΗ, η οποία υποχρεώνεται να λειτουργεί για χρονικό διάστημα δύο ετών επί ζημία, κάτω του κόστους, και επιφυλάσσεται να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, θεωρώντας ότι η έκπτωση στα τιμολόγια των ενεργοβόρων βιομηχανιών συνιστά άμεση επιδότηση προς αυτές και προς ανταγωνιστές της ΔΕΗ.



Τέλος, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος και Π. Καραλευθέρης καλούν το υπουργείο Οικονομικών να καλύψει την οικονομική ζημιά που υφίσταται η ΔΕΗ από τα έως τώρα χρέη των εταιρειών για τις οποίες ισχύουν τα νέα τιμολόγια, χρέη που ξεπερνούν τα 280 εκατ. ευρώ, και αναγγέλλουν προσφυγές στη δικαιοσύνη τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.



Πηγή: ΑΜΠΕ

 
Top