Σπείρα που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ, με τη σύλληψη τριών νεαρών Αλβανών...



Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 18 υποθέσεις ληστειών και απόπειρων ληστειών σε διαμερίσματα, ισόγειες οικίες και κατάστημα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ μέρος των κλοπιμαίων έχει βρεθεί στην κατοχή των συλληφθέντων.



Τα χρηματικά ποσά, καθώς και η αξία των κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και άλλων αντικειμένων, που οι δράστες είχαν αφαιρέσει, υπερβαίνουν τις 86.000 ευρώ.



Τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν ισόγειες κατοικίες ή διαμερίσματα, κατά κανόνα του 1ου ορόφου και αφού αναρριχούνταν στα μπαλκόνια, εισέβαλαν σε αυτές, είτε από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες, είτε παραβιάζοντας τα παράθυρα και τις πόρτες.



Ένα άτομο ήταν ο «τσιλιαδόρος», ενώ οι υπόλοιποι, εισέρχονταν στις οικίες, οπλισμένοι με μαχαίρια και κατσαβίδια. Αν μέσα στα σπίτια συναντούσαν τους ιδιοκτήτες, τους απειλούσαν και τους ακινητοποιούσαν με σκοινιά, ζώνες, πετσέτες ή μαντήλια.



Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας τους συνέλαβαν στην Τρίτη στο Αιγάλεω.

 
Top