Tην Τετάρτη 13 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία μελών της Γραμματείας της Δημοτικής Κίνησης '' ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ'' αποτελούμενη από τους Χρήστο Βρεττάκο Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης , Μπάμπη Μανουσιάδη (Δημοτικός Σύμβουλος) Γιώργο Φωττάκη, Τάσο Μηλιαρέση και Ροδάνθη Χαλικιά, επισκέφθηκαν τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας και το συνεργείο οχημάτων του Δήμου μας.
Και στους δύο χώρους έγινε μια ουσιαστική συζήτηση με τους εργαζόμενους και φάνηκε έντονα η εγκατάλειψη που βιώνουν οι άνθρωπο από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής καθώς και η έντονη ανασφάλεια που νιώθουν για το εργασιακό τους μέλλον εξ αιτίας της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες αυτής της χώρας δοκιμάζονται καθημερινά από την πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης που θυσιάζει το μέλλον αυτού του τόπου για να ικανοποιήσει ντόπια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα.
Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής η κυβέρνηση, αλλά και οι πλειονότητα των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που υιοθετεί την πολιτική της στοχεύουν στην συρρίκνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συρρίκνωση σημαίνει: διαθεσιμότητα – απολύσεις των εργαζομένων και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Ιδιαίτερη είναι η μεταχείριση που επιφυλάσσουν κυβέρνηση και δημοτική αρχή στους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Οι άνθρωποι που κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας προσπαθούν να διατηρούν τις πόλεις καθαρές αντιμετωπίζονται σαν τα πρώτα θύματα μίας πολιτικής που θέλει η καθαριότητα και η διαχείριση των απορριμμάτων να φύγει από τους Δήμους και να γίνουν δωράκι στους «καλούς» ιδιώτες γνωστούς - άγνωστους φίλους που καραδοκούν. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει ο Γερμανός επιτετραμμένος «τα σκουπίδια είναι ο θησαυρός της Ελλάδας» και γι’ αυτό ήδη Τρόικα και ελληνική κυβέρνηση έχουν προχωρήσει τα σχέδια ξεπουλήματος.
Σύμμαχος, συμπαραστάτης και πρωτεργάτης σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η δική μας δημοτική αρχή στο Κερατσίνι και στην Δραπετσώνα, η οποία παρόλο που εισπράττει υπέρογκα ανταποδοτικά τέλη από τους δημότες, «προσφέρει», παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων, μία πόλη βρώμικη μεθοδεύοντας μέσω του γνωστού κόλπου της απαξίωσης το ξεπούλημα του τομέα της καθαριότητας. Σ’ αυτό το πλαίσιο η δημοτική αρχή και τα διάφορα παπαγαλάκια της όχι απλά σιγοψιθυρίζει, αλλά αρκετά δυνατά πια φορτώνει αυτή την άσχημη εικόνα στους δήθεν τεμπέληδες εργαζόμενους. Βεβαίως δεν λέει κουβέντα για το γερασμένο στόλο απορριμματοφόρων που κινείται στους δρόμους της πόλης, για τα ανταλλακτικά που λείπουν και τα φθαρμένα λάστιχα, για τα ανασφάλιστα αρκετές φορές οχήματα και τα εργατικά χέρια που λείπουν. Με αυτό τον τρόπο μεθοδεύει τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, αλλά και το ξεπούλημα των υπηρεσιών.
Αυτό πρέπει να σταματήσει! 
Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι και οι δημότες αυτής της πόλης χρειάζονται μία άλλη δημοτική αρχή. Μία δημοτική αρχή που μαζί με τους εργαζόμενους και τους δημότες θ’ αγωνιστεί για:
Να μην περάσουν η καθαριότητα και οι άλλες υπηρεσίες του Δήμου σε ιδιώτες.
Μόνιμη, σταθερή και με αξιοπρεπείς όρους εργασία για όλους τους εργαζόμενους.
Ένα σύγχρονο και επιστημονικά καταρτισμένο κανονισμό λειτουργίας που θα παίρνει υπόψη του την εμπειρία και τη γνώση των εργαζομένων και θα έχει στόχο μία πόλη καθαρή για εμάς και τα παιδιά μας.
Ένα πρόγραμμα επισκευών, ουσιαστικής συντήρησης αλλά και ανανέωσης των οχημάτων.
Ένα σοβαρό πρόγραμμα ανακύκλωσης που και έσοδα θα φέρει στο δήμο αλλά και σοβαρά περιβαλλοντικά οφέλη.
Μία πολιτική για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, που κόντρα στην κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης, θα παίρνει υπόψη της την ηλικία, την υγεία και την ασφάλεια τους για την ανάθεση εργασιών.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους ίδιους τους εργαζόμενους να συνδιαμορφώσουν μαζί μας μία πρόταση που θα δώσει και σ’ εκείνους αλλά και στους δημότες της πόλης την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ
 
Top