Μεγάλη αναμονή για την έναρξη θεραπείας σε καρκινοπαθείς καταγράφεται στα ειδικά ογκολογικά τμήματα το ΕΣΥ, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς...
αναφέρει σε ρεπορτάζ η Καθημερινή.
Στα περισσότερα τμήματα Πυρηνικής Ιατρικής και τμήματα Ακτινοθεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων (π.χ «Ευαγγελισμός», «Άγιοι Ανάργυροι», «Αλεξάνδρα», «Αττικόν», «Παπαγεωργίου»), οι αναμονές φτάνουν τους δύο μήνες, ενώ υπάρχει και η περίπτωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου τα ραντεβού για θεραπείες ιωδίου σε ασθενείς με νεοπλασίες θυρεοειδούς κλείνονται σήμερα για τον Οκτώβριο του 2014.
Στο ίδιο νοσοκομείο ο χρόνος αναμονής για ραντεβού με καθηγητή Ογκολογίας σε πρωινό ιατρείο (αν και δεν προβλέπεται) είναι περίπου 3,5 μήνες και με επιμελητή ογκολόγο γιατρό, ένας μήνας.

Στον «Άγιο Σάββα», η λίστα αναμονής στα τακτικά περιστατικά κυμαίνεται από 2,5 έως 3 μήνες, στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του «Αλεξάνδρα» η αναμονή για τη θεραπεία καρκίνου του θυρεοειδούς, «μειώθηκε», από τους 8-9 μήνες που ήταν έως πρότινος, στους 2,5 μήνες και στο τμήμα Ιωδίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, ο χρόνος αναμονής για θεραπεία κυμαίνεται από 4 έως 5 μήνες.

Στον αντίποδα, η έναρξη χημειοθεραπείας, στην πλειονότητα των νοσοκομείων του ΕΣΥ, γίνεται χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση.

koutipandoras.gr
 
Top