Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ έχει αποφασίσει να μην απαντάει σε ανώνυμα άρθρα που διακινούνται στο διαδίκτυο, επειδή όμως η ανάρτηση του ανώνυμου BLOG keratsinius.junius.brutus για τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ «ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ" πήρατε σύντροφοι στο θέμα των γηπέδων τένις στο Πρέσσοφ!!!» αναπαράχθηκε από πολλούς «άσπονδους» φίλους του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, αποφασίσαμε ν’ απαντήσουμε στα ερωτήματα όχι γιατί πρόκειται να πείσουμε τον Δήμαρχο ή τους «άσπονδους» φίλους μας, αλλά για την ενημέρωση των δημοτών που ενδιαφέρονται για την υπόθεση του Πρέσσοφ.  Σ’ αυτό το πλαίσιο δεν θ’ απαντήσουμε στην ανοίκεια πολιτική επίθεση που κάνει ο  ανώνυμος blogger, αλλά θα αρκεστούμε να διευκρινίσουμε για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται ότι ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία μελών του ΣΥΡΙΖΑ και πολλών άλλων ενεργών πολιτών πριν από ένα χρόνο, αριθμεί πλέον 350 μέλη και δεν ζητάει από κανένα μέλος του κανενός είδους πολιτικό ή κομματικό βιβλιάριο παρά μόνο να μην έχει σχετιστεί στο παρελθόν με υποθέσεις σκανδάλων ή διαπλοκής στο Δήμο. Σκοπός του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ είναι ν’ αγκαλιάσει όχι μόνο τους Αριστερούς, αλλά όλους τους δημότες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, όλους τους δημότες και όχι τους «αστέρες» του τόπου. Γι’ αυτό όλες μας οι αποφάσεις, όπως και η εκλογή του Επικεφαλής μας, Χρήστου Βρεττάκου, έγιναν «ανοιγμένων των θυρών» και με όσο το δυνατόν δημοκρατικότερους όρους. Επομένως, ούτε ευκαιριακοί είμαστε ούτε συμμετέχουμε σε κανενός είδους συνωμοσία...

Αναφορικά με το θέμα του Πρέσσοφ στη συνέχεια παραθέτουμε τους ισχυρισμούς του «φίλου» μας blogger και τις απαντήσεις που δίνουμε. Πάντως να προσθέσουμε ότι ο «φίλος» μας  είχε την καλοσύνη να μιλήσει, όπως ο ίδιος λέει, και με τον Αντιδήμαρχο και με εκπρόσωπο του Ομίλου Αντισφαίρισης, αλλά όχι με την Δημοτική μας Κίνηση. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να μας απευθυνθεί επωνύμως.
1) keratsinius.junius.brutus «Το συγκεκριμένο γηπεδάκι για το οποίο έκανε show στο δημοτικό συμβούλιο ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ότι τάχα μου ο δήμαρχος το δίνει σε ιδιώτες και πλέον τα παιδιά δεν θα μπορούν να παίζουν ποδόσφαιρο, δεν είναι γήπεδο ποδοσφαίρου… Είναι γήπεδο Χάντμπολ!!!»
Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ το αντίθετο, όπως θα δείτε και στις ανακοινώσεις του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. Στο συγκεκριμένο γήπεδο τα παιδιά παίζουν ό,τι παιχνίδι τους «καπνίσει». Ωστόσο, το συγκεκριμένο γήπεδο είναι από τους ελάχιστους χώρους προφυλαγμένου παιχνιδιού γιατί ως γήπεδο διαθέτει πλέγμα.
2) keratsinius.junius.brutus «Επειδή όμως το ταρτάν του συγκεκριμένου γηπέδου δεν ήταν για ποδόσφαιρο, με τον καιρό καταστράφηκε από την λάθος χρήση και κατέστη επικίνδυνο για την υγεία των παιδιών. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τις τσιμεντένιες εξέδρες, οι οποίες είχαν καταστεί λίαν επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα των νέων της περιοχής. Μάλιστα έχουν καταγραφεί μια σειρά από ατυχήματα, ευτυχώς κανένα πολύ σοβαρό.»
Όλο το Πρέσσοφ είναι εγκαταλελειμμένο κι επικίνδυνο. Αυτό ακριβώς ανέδειξε ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στις περιοδείες του στην περιοχή και στην επικοινωνία με τους φορείς. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο η Δημοτική μας Κίνηση διεκδικεί την συντήρηση όλου του πάρκου για όλους τους κατοίκους. Αντιθέτως, η δημοτική αρχή, ενώ παλαιότερα απαντούσε στους Συλλόγους Γονέων ότι «αυτά που λέγονται για το Πρέσσοφ είναι συκοφαντίες», τώρα εκχωρεί ένα κομμάτι – φιλέτο του Πάρκου με το επιχείρημα της δήθεν σωτηρίας του πάρκου. Αυτό το κομμάτι αυτοί που το παίρνουν, εν προκειμένω ο Όμιλος Αντισφαίρισης,  θα το ανοικοδομήσει για τους δικούς του σκοπούς.
3)keratsinius.junius.brutus «Ξέρετε ποιοι είναι φίλοι μου οι ΙΔΙΩΤΕΣ που εννοεί ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ; Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κερατσινίου!!!!!!! Ένα ερασιτεχνικό Σωματείο της πόλης μας!!!! Ένα διακεκριμένο Σωματείο, το οποίο ανέλαβε με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δική του χρηματοδότηση και την επικουρία της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, να μετατρέψει το χαλασμένο γήπεδο χάντμπολ, σε ένα σύγχρονο γήπεδο Τένις!!!
Ο Όμιλος Αντισφαίρισης έχει συμφωνήσει το γήπεδο να είναι προσβάσιμο στους μαθητές και σε όλους τους δημότες μέχρι…το πρωί, δηλαδή όταν τα παιδιά πηγαίνουν στο Σχολείο. Μετά το γήπεδο θα είναι προσβάσιμο μόνο στα μέλη του Ομίλου Αντισφαίρισης για να κάνουν το μάθημα τους, τις διοργανώσεις τους και ό,τι άλλο προφανώς επιθυμούν που σχετίζεται με τον Όμιλο. Το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σιωπηλά το αποδέχεται και ο ίδιος ο ανώνυμος blogger (βλέπε παρατήρηση 4). Επομένως, εφόσον η πρόσβαση στο γήπεδο δεν θα είναι ελεύθερη και δωρεάν, ο χώρος χάνει τον δημόσιο χαρακτήρα του. Επίσης, η πράξη εκχώρησης ενός κομματιού του πάρκου και τα επιχειρήματα που την συνοδεύουν περί μοναδικού τρόπου σωτηρίας του πάρκου δείχνουν τις προθέσεις της Δημοτικής αρχής. Σήμερα εκχωρείται ένα κομμάτι του Πάρκου στην ομάδα Αντισφαίρισης,  γιατί έχει μία «καλή ιδέα» για την αξιοποίηση του, αύριο κάποιος άλλος θα έχει μία καλή ιδέα. Σημασία δεν έχει ποιος έχει όλες αυτές τις «ιδέες» αλλά από ποιον χρησιμοποιείται το πάρκο και γιατί.
4) keratsinius.junius.brutus Θα πει κάποιος πολύ εύστοχα, μα υπάρχουν ήδη 3 γήπεδα τένις στο Πρεσσόφ, γιατί πρέπει να φτιαχτεί και 4ο; Ρωτήσαμε στην Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και μας είπαν πως με 4 γήπεδα τένις πλέον θα είναι πλέον δυνατή η διοργάνωση Πανελληνίων αγώνων και διεθνών μίτινγκ στην πόλη μας, γεγονός που δυνητικά είναι πολύ πιο σημαντικό για την περιοχή, σε σχέση με την διατήρηση του τωρινού μίζερου και επικίνδυνου για τη υγεία των παιδιών καθεστώτος.»
Η πραγματικότητα είναι ότι ήδη υπάρχουν όχι τρία, αλλά τέσσερα γήπεδα τένις στο Πρέσσοφ. Τα δύο είναι κανονικά γήπεδαα τένις βάση προδιαγραφών, τ’ άλλα δύο απλώς…προέκυψαν.Το τελευταίο γήπεδο που άλλαξε χρήση ήταν το γήπεδο μπάσκετ, το οποίο με την σειρά του μετατράπηκε σε γήπεδο τένις με τρόπο «μυστηριώδη», όπως επιχειρήθηκε και με το γήπεδο Χάντμπολ.
Δεν είμαστε ειδικοί στο άθλημα της Αντισφαίρισης αλλά φανταζόμαστε ότι για ένα διεθνές τουρνουά  έχει μικρότερη σημασία εάν υπάρχουν 3 ή 4 γήπεδα Αντισφαίρισης, από κάποια άλλα στάνταρς. Καταρχήν, με  μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο και ο απλός ερασιτέχνης μαθαίνει ότι τα γήπεδα που φιλοξενούν τουρνουά έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις. Αντίθετα, όπως προκύπτει από την χάραξη του εργολάβου, αυτό που επιχειρείται στο γήπεδο Χάντμπολ του Πρέσσοφ είναι να δημιουργηθούν δύο ή τρία «μη κανονικά» γήπεδα τένις, ώστε να μπορούν να φυλοξενούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές. Επίσης, στα διεθνή στάνταρς των γηπέδων δεν συγκαταλέγονται πάρκα με καλώδια που κρέμονται, κολώνες που δεν έχουν στατικότητα, κούνιες που κινδυνεύουν ν’ αποκολληθούν κλπ.
Με βάση τη νομοθεσία ασχέτως προθέσεων όποιος θέλει να χτίσει ή ν’ αλλάξει την χρήση κάποιου χώρου οφείλει να έχει την άδεια της πολεοδομίας, η οποία είναι υπεύθυνη και για την ασφάλεια αυτού που χτίζεται. Το γεγονός ότι το γήπεδο είναι εγκαταλελειμμένο δεν δικαιολογεί την προσπάθεια να χτιστεί κάτι στην θέση του χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία, επομένως και χωρίς την απαιτούμενη ασφάλεια.
5)keratsinius.junius.brutus «με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Πέτρου Καψοκόλη η αυλή του παρακείμενου δημοτικού σχολείου (12ο) θα ανοίγει και τ’ απογεύματα από τις 18.00 έως τις 22.00 με κατάλληλο φωτισμό και επίβλεψη φύλακα, έτσι ώστε τα παιδιά να μην στερηθούν την μπάλα τους»
Αφού ο αρθρογράφος και η δημοτική αρχή ισχυρίζονται ότι στο γήπεδο η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη γιατί ο Αντιδήμαρχος παίρνει αυτή την απόφαση; Μήπως γιατί ψεύδονται συνειδητά και γνωρίζουν ότι το γήπεδο δεν θα είναι ανοιχτό; Πάντως η ιδέα του Αντιδημάρχου είναι καταπληκτική, γιατί δεν το σκέφτηκαν όσοι ξόδεψαν ένα κάρο λεφτά των δημοτών μας για να δημιουργηθούν τα πάρκα στην πόλη μας; Αφού πάντα υπάρχει η αυλή του σχολείου, τα πάρκα μπορούν να δοθούν για άλλους σκοπούς υποθέτουμε. Ένα ακόμα ερώτημα: τώρα που η κυβέρνηση απολύει τους φύλακες των Σχολείων ο συγκεκριμένο φύλακας που θα επιτηρεί το παιχνίδι των παιδιών μας θα προέρχεται από την εταιρεία «SECURITY» που έχει στείλει η δημοτική αρχή τους δημοτικούς υπαλλήλους να διαφημίζουν στα σχολεία;
Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για ακόμα μία φορά δηλώνει ξεκάθαρα ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα και την περιουσία των δημοτών. Διεκδικούμε ένα πάρκο ανοιχτό σε όλους τους κατοίκους, φιλόξενο,  ασφαλές. Στηρίζουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό με όλες μας τις δυνάμεις, εφόσον αυτός απευθύνεται σε όλους τους δημότες με τους ίδιους όρους και δεν θέτει «τεχνητούς» διαχωρισμούς μεταξύ των κατοίκων. Και τέλος δηλώνουμε ότι  η δική μας Δημοτική Κίνηση ούτε «θα χαϊδέψει αυτιά» ούτε θα διαπραγματευτεί κάτω από το τραπέζι ψήφους γιατί αυτό δεν είναι στήριξη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά η κοροϊδία που διάφοροι τοπικοί παράγοντες επαναλαμβάνουν τα τελευταία χρόνια.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
 
Top