sexy-zeugari-570
Νέα έρευνα που έρχεται στο φως της δημοσιότητας παρουσιάζει τον νούμερο ένα λόγο που μπορεί να οδηγήσει στο τέλος μια ερωτική σχέση. Την έρευνα διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Κορνουάλης και δημοσίευσε η εφημερίδα New York Post.
Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1,3 εκατ. χρηστών στο Facebook οι οποίοι υποστήριξαν ότι έχουν σχέση και τα ευρήματα έδειξαν ότι όσο περισσότερο κάποιος είναι συνδεδεμένος με ηλεκτρονικούς φίλους τόσο περισσότερες πιθανότητες είχαν να χωρίσουν.
«Πρόκειται για την θεωρία της διασποράς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Facebook, Λαρς Μπακστρομ.

Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, εάν ένα ζευγάρι μοιράζεται τον ίδιο κοινωνικό κύκλο στο Facebook (χαμηλή διασπορά), η σχέση αυτή έχει περισσότερες πιθανότητες να «εκραγεί». Μία υγιής σχέση, σύμφωνα με το Facebook, προϋποθέτει ότι οι σύντροφοι έχουν δικό τους κύκλο φίλων, ακόμα κι αν οι ηλεκτρονικές φιλίες δεν είναι ισχυρές.
«Όταν το ζευγάρι έχει κοινό κύκλο επαφών στο Facebook, δένεται περισσότερο μαζί τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σχέση του. Όχι γιατί περνάει περισσότερη ώρα στο Ίντερνετ αλλά γιατί έχει περισσότερες πιθανότητες να γνωρίσει τον επόμενο. Όταν όμως διευρύνονται οι επαφές με διαφορετικές ομάδες ατόμων στο Facebook, τότε οι σχέσεις με τα άτομα αυτά δεν είναι ισχυρές και κατ΄ επέκταση, δεν απειλούν μια ερωτική σχέση», γράφουν στη μελέτη τους οι δύο επιστήμονες.
koolnews.gr
 
Top