Το μνημόνιο βλάπτει σοβαρά και την υγεία. Tο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά επί της ουσίας υπολειτουργεί με σοβαρό αντίκτυπο στους πολίτες που έχουν ανάγκη... 
από νοσηλεία. 
O νέος οργανισμός του Υπουργείου Υγείας ο οποίος περικόπτει για το νοσοκομείο τις οργανικές θέσεις γιατρών από 250 σε 169, των νοσηλευτών κατά 200, καταργεί και συγχωνεύει κλινικές (μία παθολογική, μία καρδιολογική και μία χειρουργική, αλλά και τμήματα του νοσοκομείου, όπως του διαβητολογικού τμήματος στο οποίο παρακολουθούνται περισσότεροι από 20.000 ασθενείς και μειώνει τον αριθμό των κλινών από 474 σε 430 ενώ οι σε λειτουργία κλίνες είναι περίπου 480. 
Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτει ο βουλευτής της Α΄ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο ως επικεφαλής της Επιτροπής Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Πειραιά. 
Όπως τονίζει ο Θοδωρής Δρίτσας η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση, η διαρκής υποστελέχωση, οι επικείμενες απολύσεις εργαζομένων παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό οδηγούν και το Τζάνειο στην αδυναμία κάλυψης βασικών ιατροφαρμακευτικών και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.
 
Top