Ισόβια στον Θεοφάνους για το φόνο της Γιούλιας Οπόροκ και της κόρης της


Πάφος: Σε ισόβια καταδικάστηκε σήμερα από το μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου ο Θεόδωρος Θεοφάνους για το διπλό φόνο της πρώην συντρόφου του Γιούλιας Οπόροκ 24 ετών και της τρίχρονης κορούλας της Βικτώριας. Η απόφαση του Κακουργιοδικείου, μετά από 8ωρη διαδικασία, ήταν ομόφωνη.

Το Κακουργιοδικείο βρήκε ένοχο τον κατηγορούμενο για το διπλό έγκλημα που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη στην παραλία της Γεροσκήπου. Ο πρόεδρος του μόνιμου Κακουργιοδικείου διέκοψε τη διαδικασία για 10 λεπτά και αμέσως μετά ανακοίνωσε την απόφαση.

Οι ποινές που επέβαλε στον κατηγορούμενο είναι η ποινή δια βίου φυλάκισης για τον εκ προμελέτης φόνο της Γιούλιας Οπόροκ, 24 ετών, που βρισκόταν στο 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της, τριάντα πέντε έτη φυλάκιση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για το φόνο της τρίχρονης Βικτώριας, ποινές οι οποίες θα είναι συνεχόμενες , ποινή φυλάκισης δέκα έτη για κατοχή πιστολιού και δέκα χρόνια για κατοχή εκρηκτικών υλών, ποινές οι οποίες θα συντρέχουν μαζί με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε ορθές και έκανε αποδεκτές τις περισσότερες μαρτυρίες που παρουσιάστηκα ενώπιον του από την κατηγορούσα αρχή κρίνοντας αβάσιμες διάφορες υποθέσεις που έγιναν από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Επιβάλλοντας την ποινή, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε πως η ανθρώπινη ζωή αποτελεί το ύψιστο αγαθό και η απώλεια της εκ προθέσεως αποτελεί το μέγιστο έγκλημα.
Έκρινε επίσης αξιόπιστη τη μαρτυρία του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα, ο οποίος είχε οδηγήσει την Αστυνομία στο όπλο του φόνου, έχοντας κερδίσει στις φυλακές την εμπιστοσύνη του Θεοφάνους που του εκμυστηρεύτηκε λεπτομέρειες για το έγκλημα.

Σε σχέση με το φόνο της τρίχρονης Βικτώριας, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Πάφου ανέφερε πως για πρώτη φορά στην Κύπρο έχει εκδικαστεί τόσο σοβαρή υπόθεση ανθρωποκτονίας. Μπορεί, είπε ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, να είχε ζητήσει ο κατηγορούμενος από τη Γιούλια να μην μεταφέρει στην παραθαλάσσια περιοχή μαζί της τη μικρή Βικτώρια κατά τη συνάντηση τους, ωστόσο ακόμη και όταν είδε την μικρή στο αυτοκίνητο της μητέρας της δεν μετάνιωσε και υλοποίησε τα αποτρόπαια σχέδια του.

Ο τρόπος, είπε ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, που ο κομμωτής προκάλεσε τον πόνο την αγωνία και το θάνατο στη μικρή Βικτώρια προκαλούν ανατριχίλα.
Το Κακουργιοδικείο εκτίμησε ότι τα ελατήρια του εγκλήματος ήταν η παθολογική ζήλια αλλά και τα οικονομικά προβλήματα του Θεοφάνους.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι πλήρωνε τόκους 30 χιλιάδες ευρώ σε μηνιαίες δόσεις σε τοκογλύφους και όταν αντιλήφθηκε ότι η Γιούλια τον κορόιδευε ότι θα του δάνειζε 300 χιλιάδες ευρώ που θα έπαιρνε δήθεν από τον παππού της, εξαγριώθηκε.

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου, οι συγγενείς των θυμάτων χειροκρότησαν, ενώ συγγενείς του καταδικασθέντα ξέσπασαν σε κλάματα. Η μητέρα του 30χρονου λιποθύμησε και της παρασχέθηκαν οι Α Βοήθειες. Στο δικαστήριο λήφθηκαν πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας με ένοπλους φρουρούς. Περισσότερα από πενήντα μέλη της δύναμης είχαν λάβει θέσεις ανάμεσα στους συγγενείς του Θεοφάνους, των θυμάτων αλλά και γύρω από το δικαστήριο.
Πηγή: Φιλελεύθερος
 
Top