Για δεύτερη χρονιά ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας στην προσπάθεια του για ανάδειξη των περιβαλλοντικών διαδρομών του νησιού μας, διοργανώνει πεζοπορία στο οροπέδιο Γκίνανι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 10πμ. 
Σημείο συνάντησης είναι το οροπέδιο Γκίνανι. (Μπορείτε να μεταβείτε είτε μέσω του Άγιου Χαράλαμπου (Καμπόλι) είτε μέσω του Αγίου Δημητρίου (Σατερλί).
Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας θα γίνει και ξενάγηση στο Μεσαιωνικό Οικισμό της περιοχής από τον Βελτανισιάν Παναγιώτη.  Προαιρετικά θα επισκεφτούμε και το πανέμορφο φαράγγι της περιοχής.

Θα πραγματοποιηθούν αρκετές στάσεις, τόσο για ξεκούραση, όσο και για να δοθεί έμφαση στην ιστορική, αρχαιολογική και περιβαλλοντική αξία του μονοπατιού. Απαραίτητο είναι από την πλευρά των συμμετεχόντων να έχουν μαζί νερό (ίσως και κάποιο snack) και να φορούν αθλητικά ρούχα και παπούτσια για την άνεση και την ασφάλειά τους.

 Για όσους δεν γνωρίζουν πως να πάνε στο Γκίνανι, θα υπάρξει προσυγκέντρωσηστις 9:30πμ στο Παρκινγκ του Super Market Κανάκης στο Αιάντειο και στη συνέχεια θα ανέβουμε με τα ΙΧ μας στο οροπέδιο.  Όσοι θέλουν να ανέβουν μόνοι τους θα συναντηθούμε στις 10πμ στο μικρό ιππικό όμιλο που υπάρχει στην αρχή του οροπέδιου Γκίνανι.  (Η πιο βατή διαδρομή είναι από τον Άγιο Χαράλαμπο για να ανέβει κάποιος με το όχημα του)
(Χάρτης πρόσβασης.  Με κόκκινη γραμμή ο δρόμος που οδηγεί από τον Αγιο Αθανάσιο (14η Στάση Αιαντείου) ώς το Γκίνανι.  Για όσους δεν γνωρίζουν τον δρόμο μπορούν να έρθουν στην προσυγκέντρωση στις 9:30πμ στο super market Κανάκης στο Αιάντειο)
 
Top