Κύριοι,

Καλησπέρα!Είμαστε ασκούμενοι δικηγόροι που πραγματοποιούν μέρος της άσκησης τους στα δικαστήρια από τον περασμένο Σεπτέμβρη.Εξ αρχής ο θεσμός αποδείχθηκε άκρως ανεπαρκής και ήδη έχουμε αντιμετωπίσει εις διπλούν την καθυστέρηση των δεδουλευμένων μας,με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τους αρμόδιους φορείς να μας εμπαίζουν και να μας συμπεριφέρονται σαν εργαζομένους δευτέρας κατηγορίας.Σας αποστέλλουμε το δελτίο τύπου που ετοιμάσαμε με την ελπίδα να μας βοηθήσετε να δημοσιοποιήσουμε το θέμα μας και να καταφέρουμε να πληρωθούμε.Σας ευχαριστούμε!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είμαστε ασκούμενοι δικηγόροι, οι οποίοι από τον περασμένο Σεπτέμβρη πραγματοποιούμε μέρος της άσκησής μας στα δικαστήρια της χώρας, στα πλαίσια του προγράμματος «Δράσεις Αναβάθμισης της Διοικητικής Ικανότητας των Δικαστηρίων», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α..
Ωστόσο, οι εξαγγελίες των εμπλεκομένων φορέων (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων-Ε.Α.Ν.Δ.Α., Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών -Δ.Σ.Α.) περί βελτίωσης της ποιότητας της άσκησης και καταβολής μηνιαίας αμοιβής διαψεύσθηκαν, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση των αμοιβών μας για δυόμισι μήνες σε πρώτη φάση (για το διάστημα 16/9-30/11, για το οποίο πληρωθήκαμε στις 15/12) και σε δεύτερη φάση για άλλους τρεις μήνες (1/2-30/4).
Κατόπιν ασαφούς και προκλητικής στάσης τόσο των Διοικήσεων των δικαστηρίων όσο και των άνωθι αναφερομένων φορέων προχωρήσαμε σε ποικίλες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων παραστάσεων διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, κατάθεσης εγγράφων υπομνημάτων με τα αιτήματά μας και συνάντησης με την υπεύθυνη της Διαχειριστικής Αρχής του Ε.Σ.Π.Α. για το πρόγραμμά μας. Οι απαντήσεις που λάβαμε υπήρξαν αντιφατικές, με το Υπουργείο να θέτει υποχρεώσεις ως προς την εκπλήρωση προϋποθέσεων για τη συνέχιση χρηματοδότησης του έργου (αποστολή δικαιολογητικών από τα δικαστήρια), την υπηρεσία του Ε.Σ.Π.Α. να το διαψεύδει και εντέλει με τη μετάθεση ευθυνών από το πρώτο στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Καταγγέλλουμε την αδικαιολόγητη κωλυσιεργία όλων των αρμοδίων φορέων που εμπλέκονται στην κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει και δηλώνουμε ότι δε θα ανεχτούμε άλλα ψεύδη και δικαιολογίες.
Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας και καλούμε όλους τους συναδέλφους ασκούμενους δικηγόρους στα δικαστήρια σε 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά μας τη Δευτέρα, 30/4 καθώς και την παράστασή μας την ίδια μέρα στις 10 το πρωί στο Υπουργείο Ανάπτυξης (οδός Νίκης 5-7, Σύνταγμα).


ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΑ
 
Top