Το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από τα γραφεία του Συνασπισμού, απορρίπτοντας τα σενάρια κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας. Υποστήριξε ότι αυτό θα αποτελεί «ωμή δημοκρατική εκτροπή». Ο πρόεδρος...
της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι "στη Δημοκρατία, όταν προκύπτουν αδιέξοδα, τα λήξει ο λαός και μόνον ο λαός".
Είπε ότι οι διαπραγματεύσεις Παπανδρέου - Σαμαρά, "ερήμην του λαού", αποδεικνύουν το φόβο κυβέρνησης, αξιωματικής αντιπολίτευσης και τρόικας, απέναντι στη λαϊκή βούληση και στη χρεοκοπία του συστήματος. 
Πρόσθεσε ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν ξεκάθαρα δημοκρατία και άμεση απόσυρση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος και απηύθυνε προειδοποίηση στα μεγάλα κόμματα να μην περιφρονήσουν το λαό, "γιατί πολύ σύντομα θα τον ξαναβρούν μπροστά τους". 
Μιλώντας αργότερα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο πρόεδρος του ΣΥΝ απέρριψε κατηγορηματικά κάθε σκέψη για κυβέρνηση συνεργασίας, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο "στερείται λαϊκής νομιμοποίησης" και επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για διεξαγωγή εκλογών, ώστε "να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα" και "να ενημερωθεί το εκλογικό σώμα για τα πραγματικά προβλήματα και τις λύσεις που προτείνουν τα κόμματα". Κατέληξε δε λέγοντας ότι "η μόνη εφικτή λύση είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς" που "θα επαναδιαπραγματευθεί το χρέος", πέρα από Μνημόνια και Μεσοπρόθεσμα προγράμματα.
 
Top