Η Ελληνική αστυνομία η οποία βρίσκεται πάντα πανέτοιμη να αντιμετωπίζει διαδηλωτές και λαϊκές συγκεντρώσεις, βρέθηκε για άλλη μια φορά ανέτοιμη να προστατέψει τους πολίτες και μαζί με αυτούς και τέσσερα νεότατα μέλη της, με αποτέλεσμα να¨ θρηνεί¨ από εχτές δύο νέα θύματα, δύο νέους 22 χρόνων, παιδιά της διπλανής πόρτας, που μόλις πριν δυο-τρία χρόνια έδωσαν εξετάσεις (πανελλήνιες) για να καταταγούν στο αστυνομικό σώμα και να εργαστούν στον τομέα της προστασίας της Ελληνικής πολιτείας.




Για μια φορά ακόμα, θα αναρωτηθούμε και λογικά θα διαμαρτυρηθούμε, σαν πολίτες και σαν άνθρωποι πάνω απ όλα, για την εκπαίδευση, για τον εξοπλισμό, για την δικαιοδοσία όλων αυτών των νέων που εργάζονται, για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους, σε τέτοιους νευραλγικούς τομείς της κοινωνίας, όπως είναι η ασφάλεια της πολιτείας, όπως επίσης είναι η φύλαξη των συνόρων και η διασφάλιση –σε τελική ανάλυση- της εύρυθμης ζωής της κοινωνίας μας.


Για μια φορά ακόμα εύκολα θα συμπεράνουμε ότι το ενδιαφέρον της εκάστοτε εξουσίας για κοινωνική ασφάλεια είναι όψιμο, είναι επιφανειακό και τελικά είναι ψεύτικο. Το μόνο που έχει σημασία για την εξουσία είναι η εξασφάλιση της συνοχής του λεγόμενου κοινωνικού ιστού, με δυο λόγια η ανεμπόδιστη και ασφαλής ικανότητα των κερδοσκόπων (βλέπε τραπεζικό σύστημα, μεγάλες εταιρείες, μεγάλους εργολάβους κτλ), που με μοναδικό σκοπό τους το κέρδος (παράνομο ή νομότυπο, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία) αδιαφορούν τελείως για τη ζωή μας και για τη ζωή των παιδιών μας, και παίζουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια τους στην πλάτη του πολύπαθου λαού αυτής της χώρας, ή μήπως θα έπρεπε να γράψω , και αυτής της χώρας.




Η εξουσία, δικαστική, νομοθετική και εκτελεστική, ενώ θα έπρεπε, όπως ορίζει το Σύνταγμα, να φροντίζει ακούραστα και απρόσκοπτα να διασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών, να καταπολεμά με αποφασιστικότητα και ανιδιοτέλεια την παρανομία κάθε μορφής, να φροντίζει με τους κατάλληλους χειρισμούς να εξοπλίζει και να εκσυγχρονίζει τα όργανά της ώστε να μπορούν να λειτουργούν για τους παραπάνω σκοπούς, πάντα με δημοκρατικά κίνητρα, στην πραγματικότητα καταναλώνει της δυνάμεις και τους πόρους που εξασφαλίζει από το λαό, για να φυλάει τις¨ Θερμοπύλες ¨των μεγάλων συμφερόντων.


Στη σημερινή Ελληνική(και όχι μόνο) πραγματικότητα η ζωή, η αξιοπρέπεια, η ευτυχία, η ασφάλεια και πολλές αρχέγονες υψηλές αξίες, έχουν αντικατασταθεί από εφευρήματα του τύπου κερδοφορία, ανάπτυξη, καριέρα, προσωπική καταξίωση με οποιοδήποτε κόστος, και έτσι οι καλοπληρωμένες -μέσω φορολογίας -παροχές του κράτους στους πολίτες (παιδεία, υγεία ,κτλ) καταντούν ΑΕ. Οι κυβερνήσεις με μοναδικό επιχείρημα την υπαρκτή αλλά αντιμετωπίσιμη (δουλειά τους είναι άλλωστε) φοροδιαφυγή, έχουν καταντήσει τα πάντα μετρήσιμα με οικονομικά μεγέθη, κι έτσι όροι όπως κράτος, δημόσιο, παροχή και άλλοι, έχουν απαξιωθεί και εξευτελιστεί με ¨διπλό¨ σκοπό, από τη μια μεριά να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους τα αφεντικά κάθε είδους, κι από την άλλη να κοιμίζουν συνειδησιακά το ν κόσμο για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους τα αφεντικά κάθε είδους.




Oι λύσεις των προβλημάτων είναι αυτονόητες, όλοι τις ξέρουμε, μπορεί κάποιοι να διαφωνούν αλλά κι αυτοί τις γνωρίζουν. Πάντως ότι κι αν πιστεύει ο καθένας από εμάς, λύσεις ξενόφερτες ποτέ δεν απέδωσαν. Τα δικά μας παιδιά υποφέρουν και σκοτώνονται, το δικό μας μέλλον σκοτεινιάζει, εμείς θα πάρουμε τις αποφάσεις.
 Ρεμούνδος Σταύρος
http://www.7news.gr/
 
Top