Λίγους μήνες πριν, σε ένα κείμενο (εδώδιατύπωνα την άποψη ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου ο νεώτερος καλείτο να διαλέξει τον δικό του ρόλο στην ιστορία, μεταξύ του εθνικού ηγέτη ή του εθνικού μειοδότη.
Σήμερα, πέρα από κάθε αμφιβολία, είναι φανερό ότι διαλέγει το δεύτερο!
Να θυμίσω:
Πήρε την εξουσία ψευδόμενος (Λεφτά υπάρχουν).
Άφησε να περάσει ένα πολύτιμο τρίμηνο στην αρχή της θητείας του, απλώς περιμένοντας την αναγγελία της χρεωκοπίας της χώρας!
Κατόπιν, μες την καλή χαρά, μας έσυρε στα νύχια του ΔΝΤ, γνωρίζοντας πολύ καλά το που θα οδηγηθεί η χώρα.
Επί ενάμιση χρόνο αυτός και η κυβέρνησή του δεν κατάφερε να μας δώσει ούτε υποψία αναπτυξιακού σχεδιασμού. Αντιθέτως ασχολήθηκε με ιδιαίτερο ζήλο για την εσωτερική υποτίμηση μισθών και κράτους πρόνοιας!
Εν κρυπτώ έχει συμφωνήσει με την τρόικα για το ξεπούλημα της χώρας (εδώ και εδώ).
Τέλος απ' ότι φαίνεται έχει συμφωνήσει με τους δανειστές μας να εξαντλήσει την τετραετία, έτσι ώστε να ολοκληρώσει το «έργο» του που δεν είναι άλλο παρά η αποδόμηση του κοινωνικού ιστού και το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας. ...


Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί του, έτσι και αλλιώς δικαιώνει και τις χειρότερες προβλέψεις...
Θα ασχοληθώ όμως με το ΠΑΣΟΚ. Ένα κόμμα που από τα τελευταία τριάντα χρόνια, κυβερνά την χώρα τα είκοσι από αυτά.
Δηλαδή είναι ο κυρίως υπεύθυνος πολιτικός οργανισμός για την σημερινή κατάντια.
Ο κυρίως υπεύθυνος πολιτικός οργανισμός για την χυδαία πολιτική αισθητική που επέβαλε στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.
Ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης, ο Τσοχατζόπουλος, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το κοινωνικό σώμα γνωρίζει πολύ καλά, διότι έχει μάτια και βλέπει, αυτιά και ακούει, και δεν χρειάζονται εξεταστικές επιτροπές για να αποδειχθεί, ότι το ανθρώπινο δυναμικό αυτού του κόμματος έχει διαφθαρεί από το πολύχρονο εναγκαλισμό με την εξουσία σε τέτοιο βαθμό που αδυνατεί να δει το τέρας που δημιούργησε και την φρίκη που σκόρπισε!
Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στους κόλπους του; Ουδείς το γνωρίζει. Ούτε οι ίδιοι. Εθίστηκαν για πολλά χρόνια στηνπολιτική διγλωσσία και έτσι απώλεσαν ιδεολογία, κριτική σκέψη, και πολιτική εντιμότητα!
Κι όμως, αν υπάρχει μια τελευταία ελπίδα γι αυτόν τον ρημαγμένο τόπο, βρίσκεται εκεί στους κόλπους αυτού του κόμματος. Αν υπάρχουν πολιτικά αναστήματα που ακόμα μπορούν να κατανοήσουν έννοιες όπως, φιλοπατρία, κοινωνική συνοχή, κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη με μέτρο τον άνθρωπο, τότε ήρθε η ώρα τους.
Ναι έχουν ιστορική ευθύνη να ανατρέψουν την κυβέρνηση των προδοτών και των Νενέκων. Όχι για να ξαναγυρίσουμε στα χρόνια της φαυλότητας, αλλά για να αδράξουμε ως κοινωνία τα πράγματα από την αρχή. Να ξαναδώσουν κύρος καιαυτοσεβασμό στους πολιτικούς και την πολιτική. Να απελευθερώσουν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου για το κοινό καλό. Να απομονώσουν τα πολιτικά, συνδικαλιστικά, επιχειρηματικά λαμόγια που με την βλακώδη ιδιοτέλειά τους οδηγούν τη χώρα στο γκρεμό.
Αν τελικά αποδειχθεί ότι το κοινωνικό σώμα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε κώμα ανήμπορο να αντιδράσει τότε λυπάμαι αλλά θα αναλάβει την «δουλειά» το θηρίο που τρέφεται από την κοινωνική αδικία, την ανέχεια, και τον εξευτελισμό, άλλωστε οι μουσουλμανικές κοινωνίες που εξεγείρονται δεν είναι μακριά, δίπλα μας είναι και δείχνουν τον δρόμο!!!!
Η εικόνα είναι από το http://anemogastri.blogspot.com
 
Top