Στο Ολυμπιακό Στάδιο φιλοξενείται το μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής, εκεί που ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα παλέψουν τόσο για τους τρεις βαθμούς της νίκης, όσο και για το γόητρο. Το sport.gr ζήτησε τη γνώμη του Γιάννη Ματζουράκη και ο πρώην προπονητής των ερυθρολεύκων πιστός... στην παράδοση δήλωσε πως προβλέψεις σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν χωρούν

Εξέφρασε πάντως την πεποίθησή του πως με την συμπλήρωση του 1/3 του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός δείχνει να είναι μία κλάση πάνω από τους συνδιεκδικητές του τίτλου. Τόνσε ωστόσο πως αυτό, που διαδραματίζει τον σπουδαιότερο ρόλο στα ντέρμπι είναι το κίνητρο και οι λεπτομέρειες, με την τύχη να βάζει τη δική της πινελιά σε κάθε παιχνίδι. Μίλησε επίσης για τη μάχη των πάγκων, για τους Σκόκο και Μιραλάς, που θα είναι οι ρυθμιστές της αναμέτρησης, αλλά και για το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της φετινής περιόδου.

"Οπως κάθε ντέρμπι, έτσι κι αυτό θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Θα μπορούσε κάποιος να πει πως ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα γιατί έχει καλή ψυχολογία και δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την ΑΕΚ, αλλά αυτά μερικές φορές δεν παίζουν ρόλο. Αποδείχθηκε άλλωστε και στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, όταν ο Παναθηναϊκός, που θεωρητικά ήταν το αουτσάιντερ, πήρε το παιχνίδι με ανατροπή", μας είπε αρχικά ο Ματζουράκης και συνέχισε.


"Ο Ολυμπιακός μία κλάση πάνω απ' όλους, η ΑΕΚ έχει κίνητρο"

"Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία. Μία φάση είναι ικανή να αλλάξει όλη την εικόνα του αγώνα, είτε υπέρ της μίας ομάδας, είτε υπέρ της άλλης. Μεγάλο επίσης ρόλο θα παίξει η τύχη, που στα ντέρμπι έχει το δικό της ξεχωριστό ρόλο. Εχοντας δει πάντως το 1/3 του πρωταθλήματος έχουμε ένα αρκετά καλό δείγμα για τις δυνατότητες του καθένα και πιστεύω πως ο Ολυμπιακός είναι μία κλάση πάνω από τους υπόλοιπους. Από την άλλη όμως, η ΑΕΚ είχει πολύ μεγάλο κίνητρο και θέλει να διαψεύσει την κακή εικόνα που δείχνει. Το κίνητρο μερικές φορές παίζει σημαντικότερο ρόλο από την ποιότητα".



"Πρέπει να καλυφθούν τα κενά των Τζιμπούρ, Καφέ"

Σχολιάζοντας στις απουσίες των δύο ομάδων, υποστήριξε πως αμφότερες οι ομάδες έχουν σημαντικές απώλειες, που ενδεχομένως θα παίξουν το δικό τους ρόλο. "Οι απουσίες των Τζιμπούρ και Καφέ για την ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικές.  Ο Τζιμπούρ είναι ο καλύτερός της επιθετικός, ενώ είναι και ο πρώτος της σκόρερ. Ο Καφές από την άλλη είναι το μυαλό στη μεσαία γραμμή. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης, αφού παρέχει μεγάλη στήριξη τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Ο Χιμένεθ πρέπει να βρει τρόπους για να καλύψει όσο το δυνατόν καλύτερα τα κενά αυτά", είπε αναφερόμενος στα προβλήματα της ΑΕΚ και συνέχισε γι' αυτά του Ολυμπιακού.



"Μεγάλη απώλεια ο Τοροσίδης"

"Μέλμπεργκ και Μπράβο είναι καλοί και βασικοί παίκτες στον Ολυμπιακό, αλλά θεωρώ πως το μεγαλύτερο πλήγμα για τον Βαλβέρδε είναι η απουσία του Τοροσίδη. Φάνηκε άλλωστε η απουσία του και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Το θετικό για τον προπονητή του Ολυμπιακού είναι πως επιστρέφει ο Ιμπαγάσα. Είναι μεγάλο εργαλείο αυτός ο παίκτης, ικανός να φέρει τα πάνω κάτω σε ένα παιχνίδι. Μαζί με τον Μιραλάς θεωρώ πως είναι οι δύο καλύτερες φετινές μεταγραφές του πρωταθλήματος", είπε ο Ματζουράκης.



"Δεν παίζουν οι προπονητές"

Οταν τον ρωτήσαμε για την μάχη του πάγκου και τον... ισπανικός εμφύλιο μεταξύ Μανόλο Χιμένεθ και Ερνέστο Βαλβέρδε, τόνισε: "Πρέπει να πω πως οι προπονητές δεν παίζουν μπάλα, αλλά τα παλικάρια τους. Σίγουρα παίζουν ρόλο στην προετοιμασία του αγώνα και ττην ψυχολογία, αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Πιστεύω πως ο Βαλβέρδε παρότι δουλεύει μία παίκτες που δεν έχουν καιρό στην ομάδα, έχει κάνει ένα αρκετά ομοιογενές σχήμα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει πως δεν έχει ευρωπαϊκά παιχνίδια και δουλεύει πολύ στις προπονήσεις. Αντίθετα, ο Χιμένεθ είναι αναγκασμένος να κάνει πολλές αλχημείες είτε λόγω τραυματισμών, είτε ψάχνοντας τη χημεία της ομάδας. Η ΑΕΚ πάντως έβγαλε καλά δείγματα στην προετοιμασία και θα είναι επιτυχία του Χιμένεθ να τα ξαναβγάλει στην επιφάνεια".



"Σκόκο και Μιραλάς θα κλέψουν την παράσταση"

Στον τομέα των πρωταγωνιστών, ο Ματζουράκης στάθηκε σε δύο ονόματα. "Νομίζω πως η απόδοση των Σκόκο και Μιραλάς θα κρίνουν και την αναμέτρηση. Πρόκειται για δύο χαρισματικούς ποδοσφαιριστές. Είναι τα δυνατά όπλα των δύο ομάδων και αυτοί που θα κλέψουν την παράσταση. Αν και κανείς δεν περιμένει να δει τέτοια πράγματα από τον Μιραλάς, ο βέλγος αποδεικνύεται λίρα εκατό και μία σπουδαία επένδυση. Μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους κι αυτό τον κάνει ιδιαίτερα σημαντικό. Τον Σκόκο τον ξέραμε και είναι επίσης ικανός να κάνει μαγικά πράγματα. Ειδικά τώρα που υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, νομίζω πως θα είναι ακόμα πιο απελευθερωμένος".



"Ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, σέβονται τους μικρομεσαίους οι διαιτητές"

Σχολιάζοντας τέλος το φετινό μαραθώνιο της Σούπερ Λίγκα, είπε: "Θεωρώ πως φέτος το πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Ο Ολυμπιακός, όπως είπα, είναι μία κλάση πάνω από τους υπόλοιπους, αλλά κι ο Παναθηναϊκός θα παλέψει, ενώ κι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ορμητικός τον τελευταίο μήνα. Την ΑΕΚ την αφήνω λίγο πιο πίσω, γιατί δεν είναι σταθερή και θεωρώ δύσκολο να κρατηθεί ψηλά. Από εκεί και πέρα όμως, οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Βλέπουμε πως ομάδες από τα χαμηλά στρώματα με δύο συνεχόμενες νίκες ανεβαίνουν ψηλά και το αντίθετο. Δεν υπάρχουν εύκολα αποτελέσματα και θα χαθούν πολλοί βαθμοί από τους θεωρητικά ισχυρούς. Νομίζω πάντως πως φέτος βλέπουμε και βελτιωμένες διαιτησίες. Φαίνεται να σέβονται οι διαιτητές περισσότερες τις μικρομεσαίες ομάδες".



Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=80414#ixzz16TDCgWv7
 
Top