Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς επιθυμώ να σας απευθύνω χαιρετισμό μεταφέροντας και τις θερμότερες ευχές όλων των μελών της Δημοτικής μας κίνησης «ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ»
Είναι φυσικό σε κάθε νέο ξεκίνημα ο καθένας μας να βάζει νέους στόχους, να πλάθει νέα οράματα και να έχει αυξημένες προσδοκίες. Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει ούτε στιγμή ότι η κάθε επιτυχία είναι αποτέλεσμα προγραμματισμένης, σκληρής και επίπονης προσπάθειας απ' όλους μας.

Όλοι μας, δήμος, εκπαιδευτικοί και γονείς, οφείλουμε και πρέπει σ΄ αυτή την προσπάθεια των παιδιών μας, να είμαστε δίπλα τους συμπαραστάτες και αρωγοί ώστε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες που θα τους οδηγήσουν στην πρόοδο και την επιτυχία.

Για την επίτευξη της προόδου απαιτείται η συνύπαρξη και συλλειτουργία πολλών ανθρώπων και η ενδυνάμωση αρχών και αξιών όπως: σεβασμός, συνεργασία, πίστη, καλή θέληση, εξειδικευμένη γνώση και προγραμματισμός από όλους μας.

Απευθύνομαι λοιπόν σε όλους.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας αναδεικνύουν το παιδαγωγικό τους ρόλο μέσα από την γόνιμη και παραγωγική δραστηριότητα τους.

Οι σχολικές επιτροπές και η διεύθυνση κάθε σχολείου μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν να διοικούν με αγάπη και σύνεση τα σχολεία με γνώμονα πάντα όχι μόνο τη μάθηση αλλά και την γενικότερη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών μας.

Εμείς οι γονείς οφείλουμε να στηρίζουμε κάθε στιγμή τον αγώνα των παιδιών μας. Να συμμετέχουμε σε όλα όσα τ’ αφορούν, να μην εφησυχάζουμε και να αναζητούμε με πνεύμα αλληλεγγύης την αναγκαία βοήθεια. Εξάλλου η κίνηση μας στηρίζει το δύσκολο έργο των γονιών με τη δημιουργία και τη λειτουργία προγραμμάτων που πλαισιώνονται από εθελοντές εξιδεικευμένους επιστήμονες τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά τους.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, εύχομαι υγεία και δύναμη για να μάθετε, για να αναπτύξετε την ελευθερία της σκέψης σας, για να περιφρονήσετε τις ψεύτικες αξίες, για να δείτε τον κόσμο θετικά και να θελήσετε να τον κάνετε καλύτερο. Για να πιστέψετε ότι ο κόσμος είναι δικός σας και να τον διεκδικήσετε.


Είναι σίγουρο ότι εμείς ως κίνηση και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε όπως κάναμε και μέχρι τώρα να συνεργαζόμαστε με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να βοηθάμε για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων

Εύχομαι λοιπόν δύναμη σε όλους μας και καλή σχολική χρονιά.

Λουκάς Τζανής

Επικεφαλής Δημοτικής

Κίνησης Πολιτών « ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 
Top