Ανοιχτή επιστολή - απάντηση των Δημοτικών Συμβούλων Αγ. Ιωαν. Ρέντη ιατρού κ. Ηλία Ε. Μάκρα και πλ/ρχου Ε.Ν. κ. Γεώργιου Μαρτίνου στον κ. Δημοσθένη Σταματάτο.


Μετά από μία αρχική συμπόρευση με το Στέλιο Λογοθέτη, καταγγέλοντας την επικίνδυνη δημοτική πολιτική στον Αγ. Ι. Ρέντη ως οπισθοδρομική, πολιτική βιτρίνας κλπ, ο κ. Σταματάτος πραξικοπηματικά ανακοίνωσε ψευδώς ότι η παράταξή μας στηρίζει τον απερχόμενο δήμαρχο Ρέντη. Αγανακτισμένοι από αυτήν την εξέλιξη και δεχόμενοι ύβρεις, πρακτικά, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να δημοσιεύσουμε την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή:

Δεν αρέσκομεθα σε στείρα αντιπαράθεση και μάλιστα σε στιγμές κρίσιμες για την πόλη του Αγ.Ιωαν. Ρέντη και για τους συμπολίτες μας. Αλλά, συγχρόνως, δεν προτίθεμεθα να μείνουμε απαθείς στην παραπληροφόρηση και τις ανακρίβειες. Αναφέρομεθα στο κείμενο του κ. Δημοσθένη Σταματάτου που δημοσιεύτηκε το προηγούμενο Σάββατο στην εφημερίδα “Νέα Μαχητική” του Αγ. Ιωαν. Ρέντη και παρουσιάστηκε ως “ανακοίνωση“ της “Νέας Δημοτικής Πρωτοβουλίας”.
Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, ο κ. Σταματάτος μας κάλεσε σε μια “φιλική” συγκέντρωση, για να συζητήσουμε διάφορα θέματα, οι συνυποψήφιοι των προηγούμενων δημοτικών εκλογών. Καλοπροαίρετα, όπως πάντα, αποδέχθηκαμε την πρόσκληση, αλλά βρέθηκαμε προ εκπλήξεως! Δεν επόκρειτο για μια φιλική συνάντηση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του 2006, αλλά για μια σύναξη φίλων του κ. Σταματάτου. Ας σημειωθεί ότι από τους 31 υποψήφιους παρευρίσκοντο μονάχα οι 17. Ανυποψίαστοι μέχρι εκείνη τη στιγμή, βλέπουμε τον κ. Σταματάτο να παίρνει τον λόγο και να αναγγέλλει ότι έχει 5 δικές του προτάσεις προς ψηφοφορία, αναφορικά με την πρόθεση των υποψηφίων να προσχωρήσουν σε κάποιον εκλογικό συνδυασμό(;). Προφανώς, η “Νέα Δημοτική Πρωτοβουλία” είχε ουσιαστικά αυτοδιαλυθεί αφού ο επικεφαλής της, είχε ήδη προσχωρήσει στην παράταξη της απερχόμενης δημοτικής αρχής και με δήθεν δημοκρατικές διαδικασίες ο κ.Σταματάτος, ζητούσε να μάθει τις προθέσεις των υποψηφίων του συνδυασμού του. Με το “έτσι θέλω” ο κ. Σταματάτος ονόμασε “ψηφοφορία” της “Νέας Δημοτικής Πρωτοβουλίας” την κίνηση του αυτή, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί εμμέσως για την επιλογή του, νομιμοποιούμενος από 8-9 υποστηρικτές του, πρώην υποψηφίους. Τον συγχαίρουμε για την ευρηματικότητα της πρωτοβουλίας του.... Αλλά, δεν έχει το δικαίωμα να καπελώνει με τις δικές του επιλογές τους παρευρισκόμενους και να παρουσιάζεται ως ηγέτης μιας παράταξης ανύπαρκτης και διαλυμένης. Σε αυτήν την παρωδία-”ψηφοφορία” που έγινε δια βοής, από τους 17 παρόντες, οι 9 στήριξαν την απόφαση του κ. Σταματάτου, δηλαδή τον κ. Ιωακειμίδη. Το αποτέλεσμα, ο έμπειρος κ. Σταματάτος το μετέτρεψε σε πλειοψηφία 90% !!! ?λλωστε, η φωτογραφία που δημοσίευσε έχει αποθανατίσει το “πλήθος” των παρευρισκομένων... Αυτή είναι η εικόνα των πραγμάτων και η αλήθεια.
Κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή, δεν θα αρνηθεί κανείς πως η “Νέα Δημοτική Πρωτοβουλία” καμία ιδιαίτερη δραστηριότητα δεν επέδειξε κατά την διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας, πλην μιας χοροεσπερίδας τον χρόνο, για την εξέυρεση πόρων προς πληρωμή του ενοικίου του γνωστού γραφείου, πολλαπλών χρήσεων. Η δε αντιπολευτική δράση περιορίζετο στις φιλότιμες ενέργειες 2-3 εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, δίχως κανένα συντονισμό, πρόγραμμα και κατευθυντήριες γραμμές.
Γιατί απέστειλες αυτήν την επιστολή στην εφημερίδα, φίλε Δημοσθένη; Για να δικαιολογηθείς ή για να παραπληροφορήσεις; Έμείς επιλέξαμε τον κ. Στέλιο Λογοθέτη, έναν υποψήφιο που θεωρούμε ότι είναι ο πλέον ενδεδειγμένος, για την νέα μεγάλη πόλη του Αγ. Ιωαν.Ρέντη-Νίκαιας. Με την πολύχρονη εμπειρία του ως δημοτικού άρχοντος, απαλλαγμένος και δικαιωμένος και νομικά, από τις συκοφαντίες που ψιθυριστά προσπαθούν να αποξιώσουν τις τεχνοκρατικές και αυτοδιοικητικές υψηλές γνώσεις του, την ηθική του ακεραιότητα και τα οράματα του, συμπλεύσαμε με αφοσίωση και ειλικρίνεια απέναντι στους δημότες του Αγ. Ιωαν. Ρέντη και της Νίκαιας. Χωρίς να φλερτάρουμε, χωρίς να υπολογίζουμε, χωρίς να προσβλέπουμε... Συνέπεια των εκατέρωθεν επιλογών μας, ήταν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο να δηλώσουμε την ανεξαρτητοποίηση μας με παρρησία και ευθύνη. Παραδόξως, εσύ μας ζήτησες να παραιτηθούμε από δημοτικοί σύμβουλοι και μάλιστα στην εκπνοή της τετραετίας, κατά την διάρκεια της οποίας ουδέποτε σε εκθέσαμε και στηρίξαμε με όλες τις δυνάμεις μας τον συνδυασμό. Εσύ που εντάχθηκες στην συμπολίτευση τι θα έπρεπε να κάνεις; Να ισχυρίζεσαι πως είσαι ακόμα αντιπολίτευση και να εμφανίζεσαι ως “Νέα Δημοτική Πρωτοβουλία”, επικριτής του Δημάρχου και παράλληλα συνυποψήφιος του (πρωτοφανές παγκοσμίως). Εσύ θα έπρεπε να είσαι ο πρώτος που θα προχωρούσες στην διάλυση της ανύπαρκτης πλέον “Νέας Δημοτικής Πρωτοβουλίας. Αυτήν θα ήταν η ξεκάθαρη και ειλικρινής στάση απέναντι στον εαυτό σου και στους ψηφοφόρους σου. Όλα τα υπόλοιπα είναι πολιτικοί ακροβατισμοί, παλαιοκομματικές διαβουλεύσεις και παρασκήνια... Αυτές οι τακτικές έκαναν τον κόσμο να απομακρυνθεί από την πολιτική και τους πολιτικούς. ?λλωστε, εμείς δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες ψηφοθήρες, ούτε πολικάντηδες. Ας ασχοληθούμε με τα προβλήματα των συμπολιτών μας, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα τους, να σκύψουμε και να ακούσουμε τον πόνο τους και τις ανάγκες τους.
Γι'αυτόν τον λόγο, επειδή την θέση του δημοτικού συμβούλου μας την έδωσε ο κόσμος με την προσπάθεια, την δραστηριότητα, την προσφορά και την προσωπικότητα μας, δεν πρέπει να την χαρίζουμε. Αυτοί οι ιεροί ψήφοι σου επέτρεψαν να εμφανίζεσαι ως “επικεφαλής”... Η ανοχή, όμως, φίλε Δημοσθένη δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως βλακεία. Η ανοχή έχει και όρια. Μην θεωρείς τους άλλους αφελείς, επειδή είναι ευγενείς και ανεχτικοί σε τρικλοποδιές και ζαβολιές.
Έκανες την επιλογή σου... Σου εύχομεθα καλή δύναμη και επιτυχία. Ας δώσουμε, λοιπόν, τον αγώνα μας με πολιτικό πολιτισμό, με αντιπαραθέσεις ευθείς και πάνω από την μέση. Κάναμε διαφορετική επιλογή. Δεν είμαστε, παρολ'αυτά, ενάντιοι, δεν είμαστε εχθροί. Όλοι θα πρέπει να έχουμε έναν κοινό σκοπό: τα συμφέροντα των δημοτών, του Ρεντιώτη και του Νικαιώτη συμπολίτη, για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ελπίδα. Η Νέα Δημοτική Αρχή που θα αναδειχθεί στην 7η Νοεμβρίου ας αποδειχθεί αρωγός του εργαζομένου, της γυναίκας, του παιδιού, του νέου, του απόμαχου της ζωής και του αδύναμου.

Υ.Γ.: Το κείμενο προσυπογράφουν οι επιλαχόντες δημοτικοί σύμβουλοι του 2006 κ.κ. Αντωνόπουλος Γιάννης, Αγκοπιάν Κιβόρ και Οχανεσιάν Δημήτριος, ιατρός κ. Λιαρόπουλος Δημήτριος

 
Top