Στην τελική ευθεία για την επιλογή των υποψηφίων στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους μπαίνει το ΠΑΣΟΚ, καθώς παρήγγειλε ήδη τα γκάλοπ στις μεγάλες πόλεις, προκειμένου να μετρήσει την απήχηση των στελεχών, που θα μπορούσαν να...
διεκδικήσουν το χρίσμα και να πετύχουν νίκες.
Στην περιφέρεια της Αττικής θα μετρηθούν σίγουρα η κυρία Φώφη Γεννηματά – παρότι η ίδια λέει ότι δεν ενδιαφέρεται - και οι Γιάννης Μίχας και Γιάννης Σγουρός, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι για το Μέγαρο Μαξίμου είναι ακόμη ζωντανή η πιθανότητα να είναι υποψήφια η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.
Για το δήμο της Αθήνας φαβορί είναι η κα Γεννηματά, εφόσον δεν επιλεγεί για την περιφέρεια της Αττικής, ενώ κάποιοι θα ήθελαν να συζητηθεί μέχρι τέλους και η περίπτωση του Παύλου Γερουλάνου.
Ξεχωριστή περίπτωση είναι αυτή του παραιτηθέντος από τη θέση του συνηγόρου του πολίτη Γιώργου Καμίνη, τον οποίο πρότεινε μεν η Δημοκρατική Αριστερά για την Αθήνα, ο ίδιος όμως ξεκαθάρισε ότι θέλει να είναι υπερκομματικός υποψήφιος, ζητώντας έτσι τη στήριξη και του ΠΑΣΟΚ. Η Ιπποκράτους θα μετρήσει την απήχηση, που έχει μία τέτοια υποψηφιότητα και στο δήμο της Αθήνας και στην περιφέρεια της Αττικής, θεωρείται όμως ότι δύσκολα θα περπατήσει οποιοδήποτε σενάριο. Είτε γιατί ο κ. Καμίνης είναι μάλλον άγνωστος στο ευρύ κοινό, είτε γιατί θεωρείται αδύναμη πολιτικά υποψηφιότητα, λόγω της ανύπαρκτης εμπειρίας του στα πολιτικά πράγματα.
Στον Πειραιά πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να είναι και πάλι ο Παναγιώτης Φασούλας υποψήφιος και αναζητείται άλλο στέλεχος, με τον Γιάννη Μίχα να είναι και εδώ παρών.
Στη Θεσσαλονίκη οι προτάσεις είναι να προκριθεί η υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη και λιγότερο να αναζητηθεί κάποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αν και υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις στο πρόσωπό του.
Για την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας προκρίνεται σαφώς η υποψηφιότητα της Κατερίνας Μπατζελή και για την Κεντρική Μακεδονία του Γιάννη Μαγκριώτη. Και οι δύο δεν επιθυμούν την μεταπήδησή τους στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά μόνον ο κ. Μαγκριώτης φαίνεται να έχει πιθανότητες να γίνει δεκτό το αίτημά του.
Ο Σταύρος Αρναουτάκης πρέπει να θεωρείται σίγουρος για την περιφέρεια της Κρήτης, ενώ ο Δημήτρης Κατσικόπουλος έχει προβάδισμα για τη Δυτική Ελλάδα. Ο Πέτρος Τατούλης έχει ελπίδες να λάβει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ τελικά, όμως οι διαφωνίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες. Στην Ήπειρο είναι μάλλον σίγουρος ο Βαγγέλης Αργύρης, ενώ θολό παραμένει το τοπίο στη Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
 
Top