Το οικονομικό πρόβλημα των περισσότερων ΔΕΚΟ είναι τεράστιο, οπότε η ώρα της αλήθειας για πολλά από τα λεγόμενα «ρετιρέ» του δημοσίου έχει φθάσει.
Μετά την παρέμβαση στο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις το Μέγαρο Μαξίμου θα ασχοληθεί με τον πυρήνα του θέματος, την ίδια την υπόσταση....

των οργανισμών που εποπτεύει. «Εθνικός ρόλος, κοινωνικός χαρακτήρας, βιώσιμη λειτουργία» είναι το τρίπτυχο- οδηγία των επιτελών του πρωθυπουργού προς όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς. «Μπορεί να δούμε να κλείνουν νοσοκομεία, πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ακόμη και δημόσιες επιχειρήσεις», προετοιμάζουν τους συνομιλητές τους οι άνθρωποι του Γ. Παπανδρέου.

Ελλείμματα
Ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει πειστεί πως ό,τι δημιουργεί ελλείμματα υπονομεύει το κοινωνικό κράτος. «Η πρόνοια πρέπει να απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και όχι σε όσους εργάζονται σε αυτή», σημειώνουν οι συνεργάτες του. Επόμενο βήμα θα είναι ο «Καλλικράτης» στο κράτος, με τη μεταφορά των υπεράριθμων υπαλλήλων στις υπηρεσίες των νέων περιφερειών. Από τον Πόρο ο Γ. Παπανδρέου έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του θα κάνει σε λίγους μήνες ό,τι άλλοι δεν έκαναν για δεκαετίες.

Επίθεση
Με την ευκαιρία επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας πως προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του κόμματός του. «Άκουσα ότι η αντιπολίτευση κήρυξε πτώχευση, την κοινωνική πτώχευση. Έχω πει επανειλημμένως ότι η πτώχευση είναι των ιδεών, των πολιτικών και των πρακτικών τους, των τελευταίων ετών. Ότι το μνημόνιο είναι ακριβώς, η ταφόπλακα και το μνημόσυνο αυτών των πολιτικών, αυτής της αντίληψης», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
imerisia
 
Top