O ένας θέλει να αγοράσει, ο άλλος θέλει να πουλήσει, αμφότεροι τονίζουν ότι θέλουν να κλείσουν το θέμα άμεσα, αλλά το "θέλω" τους προς το παρόν αποδεικνύεται αδύναμο. Τουλάχιστον, δεν συγκλίνουν οι απόψεις τους για ορισμένα θέματα, εκτός αν καθίσουν μαζί στο τραπέζι και αποφασίσουν ότι θα σηκωθούν απ' αυτό μόνο εφόσον τα έχουν βρει μεταξύ τους.

Ο λόγος φυσικά για τους Σωκράτη Κόκκαλη και Βαγγέλη Μαρινάκη, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε κυνήγι προτάσεων και αντιπροτάσεων για το γερό μπάσιμο του δεύτερου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά αυτό δεν διαφαίνεται ότι θα συμβεί, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα. Ο Έλληνας εφοπλιστής δίνει 50 εκ. ευρώ για ΑΜΚ, είναι έτοιμος να πληρώσει 10 εκ. για χρέη της ΠΑΕ και άλλα 10 εκ. για αγορά του 50% του γηπέδου "Γ. Καραϊσκάκης", όμως αυτό σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι ο νυν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν παίρνει δεκάρα τσακιστή για να απεμπλακεί από την ομάδα, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί για κανένα λόγο.

Λέει "όχι" στην συγκεκριμένη πρόταση

Ο Σωκράτης Κόκκαλης, μόνο αν έρθει ο κόσμος ανάποδα, θα μπορούσε να πει "ναι" στην συγκεκριμένη πρόταση, διότι θεωρείται από τον ίδιο προσβλητική. Σα να του λέει ο Μαρινάκης να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ανοίγματος που υπάρχει και μετά να του παραχωρήσει τα "κλειδιά" της ΠΑΕ. Όσο και να ψάχνει ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού για συμπαίκτες, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποχωρήσει με το ζόρι και υπό πίεση από την ομάδα, για την οποία έκανε σπουδαία πράγματα όλα αυτά τα χρόνια.

Τι θα ήθελε ο πρόεδρος και τι τονίζει το περιβάλλον του

Κάτι που θα άρεσε στον Κόκκαλη, θα ήταν να ζητήσει ο Μαρινάκης ένα ποσοστό της τάξης του 35% για κάποια χρόνια, να πάνε μαζί για ένα διάστημα και μετά να προχωρούσε η μεταβίβαση με πιο ομαλό τρόπο και όχι έτσι. Τουλάχιστον, αυτό λένε οι άνθρωποι γύρω από τον πρόεδρο, ο οποίος σε καμία των περιπτώσεων δεν θα φύγει κυνηγημένος και από την πίσω πόρτα, μόνο και μόνο γιατί ο Ολυμπιακός πήγε άσχημα μια σεζόν. "Κοιτάξτε μην έχουμε εκπλήξεις από τους Αγγελόπουλους ή από άλλη μεριά ή από τον πρόεδρο", είναι κάτι που τονίζεται και αυτό φανερώνει και την διάθεση του 71χρονου να κοιτάξει όλα τα ενδεχόμενα και αν δεν υπάρξει κάτι καλό, τότε να συνεχίσει ο ίδιος στο πηδάλιο.

Τι ισχύει για το αύριο σε περίπτωση που μείνει μόνος του ο Κόκκαλης

Αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή και μείνει ο πρόεδρος ως μοναδικός μεγαλομέτοχος, τότε θα γίνουν κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα, ενώ θα υπάρξει κινητικότητα για άμεση πρόσληψη ξένου προπονητή, ο οποίος θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας και θα ορίσει το μετεγγραφικό πλαίσιο πάντα με βάση το μπάτζετ. Ο Σωκράτης Κόκκαλης θα συνεχίσει τις επαφές του με επιχειρηματίες, τουλάχιστον για να αγοράσουν αυτοί κάποια μερίδια μέσα στην ΠΑΕ και να συνεχίσει η ομάδα να είναι δυνατή οικονομικά και να μην ανησυχεί κανένας για το μέλλον της. Φυσικά, θα συνεχιστεί η προσπάθεια για να "ψηθούν" οι Αγγελόπουλοι να πάρουν ένα ποσοστό, αν και δεν είναι ιδιαίτερως εύκολα τα πράγματα, καθώς τα δυο αδέλφια έχουν δοθεί ψυχή τε και σώματι στο τμήμα του μπάσκετ, το οποίο αποτελεί και τη μεγάλη τους αγάπη.

Η άποψη του Βαγγέλη Μαρινάκη

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης γνωρίζει αυτή την στιγμή ότι είναι ο μοναδικός ενδιαφερόμενος και κάνει παιχνίδι με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίσει το καλύτερο deal για τον ίδιο. Σύμφωνα με το περιβάλλον του, είναι μονόδρομος για τον Σωκράτη Κόκκαλη να τα βρει μαζί του, διότι του προσφέρει και χρήματα για την ομάδα και έχει δείξει έμπρακτα ότι ενδιαφέρεται να μπει δυνατά μέσα στην ομάδα.

ΠΗΓΗ:www.liontaritoupirea.blogspot.com