Εφτά άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν το απόγευμα στις εξέδρες του γηπέδου “Π.Σαλπέας” του Κερατσινίου, κατά τη διάρκεια του πειραϊκού ντέρμπι μεταξύ Κερατσινίου και Προοδευτικής για το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής. Μεταξύ άλλων τραυματίστηκαν ένας ηλικιωμένος στο πρόσωπο, δύο μικρά παιδιά στο κεφάλι, ένα άτομο έσπασε το χέρι του κι ένα άλλο έφυγε με χτυπήματα στα πόδια.

Περίπου ένα τέταρτο πριν τη λήξη του αγώνα 15-20 άτομα κρατώντας φτυάρια, κοντάρια, σιδερολοστούς, τσεκούρια, κατευθύνθηκαν στην εξέδρα όπου βρίσκονταν οι οργανωμένοι οπαδοί της Προοδευτικής. Ακολούθησαν συμπλοκές κατά τη διάρκεια των οποίων κάποιοι εκτόξευσαν φωτοβολίδες, πέτρες, και ό,τι άλλο αντικείμενο κρατούσαν στα χέρια τους. Η ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε στο γήπεδο καθυστέρησε να επέμβει. Το παιχνίδι διακόπηκε και συνεχίστηκε ύστερα από 25 λεπτά. Σημειώνεται ότι κινδύνεψε και μια έγκυος γυναίκα, ενώ ο διοικητικός παράγοντας της Προοδευτικής, Δημήτρης Καλούδης υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οπαδοί της Προοδευτικής συνέλαβαν έναν εκ των πρωτεργατών της επίθεσης, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες επιτέθηκε με το φτυάρι κατά των φιλάθλων. Ο δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία, η οποία μετά το τέλος του αγώνα τον οδήγησε στον εισαγγελέα.

Πηγή: Ελευθεροτυπία
 
Top