Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Ποιο "διεθνές δίκαιο" και παραμύθια της Χαλιμάς;

Το "Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης" (International Court of Justice - ICJ), είναι το κύριο και βασικό όργανο διεθνούς δικαίου των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), με έδρα το Παλάτι της Ειρήνης (Vredespaleis) στη Χάγη.
Σε αντίθεση και διάσταση με το "Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο" (που εξετάζει την προσφυγή της Νοτίου Αφρικής για τη Γενοκτονία στη Γάζα), αυτό το Δικαστήριο αναγνωρίζεται από ΟΛΕΣ τις χώρες της διεθνούς κοινότητας... ΚΑΙ από το Ισραήλ ΚΑΙ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Καταστατικό του "Διεθνούς Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης" (International Court of Justice - ICJ), είναι προσαρτημένο στον "Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών".
Όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ υποχρεώνονται στον σεβασμό κι υλοποίηση των αποφάσεων του Δικαστηρίου του ΟΗΕ.
Το Δικαστήριο αποτελείται από 15 δικαστές, που εκλέγονται ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Με απόφασή του "Διατάσσει την άμεση διακοπή της στρατιωτικής επίθεσης στη Ράφα". Με 13 ψήφους υπέρ και 2 κατά, το σώμα αποφάσισε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει την ολική ή μερική καταστροφή του παλαιστινιακού λαού.
Επιπλέον, διατάζει το Ισραήλ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει απεριόριστη πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας για οποιαδήποτε αποστολή του ΟΗΕ που διερευνά τη γενοκτονία, καθώς και να κρατήσει ανοιχτό το συνοριακό πέρασμα της Ράφα για την παράδοση βοήθειας.
Να επαναλάβουμε; Σε αντίθεση με το "Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο", αυτό το Δικαστήριο αναγνωρίζεται από ΟΛΕΣ τις χώρες μέλη του ΟΗΕ, και από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η "απάντηση" του ισραήλ; (το -ι- με πλήρη γνώση): Δεν γράφει απλώς στ' αχαμνά του (αρχίδια στην καθομιλουμένη), την ΑΠΟΦΑΣΗ του "Διεθνούς Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης" (International Court of Justice - ICJ), το κύριο και βασικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), αλλά...

Αμέσως μετά την έκδοση της Απόφασης του Δικαστηρίου του ΟΗΕ, προκλητικά εξαπολύει βομβαρδισμούς στις σκηνές των αμάχων...

Θα εκδιωχθεί το παράνομο ναζιστικό καθεστώς από τον ΟΗΕ; Εδώ γελάμε για το "διεθνές δίκαιο"...

Τουναντίον... μια σειρά χώρες και μάλιστα Νατοϊκές, παίρνουν αποφάσεις για "αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους" -λες κι αυτό δεν είναι αποφασισμένο από το 1948-, ώστε να μας σιτίσουν το τυρί στη φάκα! Δηλαδή, να διασώσουν τους σιωναζί και να επιβάλλουν Γκάουλαϊτερ, δωσίλογους για "διαπραγματεύσεις" ώστε μια μέρα (όπως οι συνομιλίες από το Σεπτέμβρη του 1993)... η διαφθορά να κυριαρχήσει σε όλο το φάσμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης... (σύντομα οι εξελίξεις για το "ενδιαφέρον" του Νατοϊκοιύ σχεδίου-παγίδα για δήθεν "αναγνώριση της Παλαιστίνης", τα "δύο κράτη" κι άλλα παραμύθια της Χαλιμάς).

Στο μεταξύ... Ποιο "Διεθνές Δίκαιο"; Ουρανοξύστες στα ερείπια & στα πτώματα...

...και σήμερα, αφού οι σωναζί έχουν βομβαρδίσει ΟΛΑ τα νοσοκομεία, ηρωικοί γιατροί σε συνθήκες ντροπής για τον άνθρωπο

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ
 
Top