Να ονειρεύεσαι και να ελπίζεις. Να αγαπάς και να προσεύχεσαι. Τα όνειρα δίνουν φτερά για να πετάξεις. Η ελπίδα ζωή για να συνεχίσεις παρακάτω. Η αγάπη οξυγόνο για να ζεις και η προσευχή μια θέση στο παράδεισο.

Να φωνάζεις για αυτό που λαχταράς. Αγρίμι να γίνεσαι και να το διεκδικείς, να το κυνηγάς μέχρι να το φτάσεις. Η λαχτάρα κρατάει όσο η φλόγα παραμένει ζωντανή, γι αυτό φρόντισε να την αναζωπυρώνεις σε κάθε ευκαιρία που θα βρίσκεις.

Να πολεμάς για το αύριο που θα ‘ρθει. Να φοράς το πιο λαμπερό σου χαμόγελο και να προχωράς με το κεφάλι ψηλά, λες και το μέσα σου είναι γεμάτο, μόνο από όμορφες εικόνες. Μη γελιέσαι από τους γύρω σου. Οι άλλοι πάντα κάτι θα έχουν να πουν. Εσύ προχώρα. Μη σταματάς. Κυνήγησε αυτό που προσδοκάς. Μη ξεφεύγεις από το στόχο σου. Βάλε σημάδι και φτάσε τον. Πίστεψε στα όπλα σου και πολέμα στη μάχη. Σημασία δεν έχει που θα φτάσεις αλλά τί έκανες σε κάθε διαδρομή.

Η όψη σου κάθε φορά θα αλλάζει και εσύ να καμαρώνεις για το αποτέλεσμα, όποιο και αν είναι αυτό. Για να φτάσεις κάπου σίγουρα προσπάθησες, και η προσπάθεια θα μετράει πάντα. Σε κάθε βήμα που θα κάνεις, θα υπάρξουν και εμπόδια. Τίποτα δε χαρίζεται απλόχερα, το ξέρεις, αλλά εσύ συνέχισε να προχωράς περνώντας από πάνω τους.

Κάποια στιγμή θα βαρεθείς να προσπαθείς, το ξέρω. Αλλά πάντα βαθιά μέσα σου η πίστη στον εαυτό σου, θα γίνεται δύναμη και θα σκορπά. Και τότε πάλι , ξανά, το ανάστημά σου θα στέκεται εκεί, και θα σε περιμένει να φανείς. Τίποτα δε θάβεται όταν έχει δύναμη. Τίποτα δε σταματά όταν έχει φως και λάμπει.

Ακόμα και αν βρέχει να μη φοβάσαι. Να ξέρεις πως κάθε σταγόνα που πέφτει, είναι δώρο από το Θεό, για να ξεπλύνει το δρόμο από αναποδιές, που θα βρεθούν στο διάβα σου! Μη σταματάς ποτέ να κοιτάς εκεί που θες να πας. Η θέληση για αυτό που επιθυμείς θα σε οδηγήσει εκεί που θες να φτάσεις.


Γράφει η Βασιλική Κοτλίτσα

 
Top