Mελέτη δείχνει ότι οι άντρες πιο εύκολα θα καταπολεμούν το άγχος με ένα χειριστήριο στα χέρια παρά με ένα ποτήρι γεμάτο αλκοόλ.

S@x, drugs ή video games;

Σύμφωνα, λοιπόν, με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου γύρω από το στρες, τα βιντεοπαιχνίδια φαίνεται πως λειτουργούν ως το απόλυτο αντρικό αγχολυτικό για μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού.


Για την ακρίβεια το 1/3 των αντρών (29%) όταν νιώθει αγχωμένο προτιμά να ξεστρεσαριστεί πιάνοντας στα χέρια του το χειριστήριο της αγαπημένης του κονσόλας παρά να κάνει σεξ ή να δει πορνό (27%). Κορυφαίο, βέβαια, αγχολυτικά αναδείχθηκε η κουβέντα με φίλους (74%) ενώ το 31% δηλώνει ότι του κάνει καλό όταν πηγαίνει έξω για ένα καλό γεύμα.


Από την άλλη τώρα πλευρά, το 11% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, όταν αγχώνεται το ρίχνει στο σεξ κάθε φορά που έχει.

Κατά τη διάρκεια του σ@ξ εκκρίνονται ενδορφίνες που παρέχουν την αίσθηση της ευχαρίστησης και λειτουργεί κάπως σαν θεραπεία. Απλώς οι άντρες από τη φύση τους έχουν υψηλότερη λίμπιντο, γι' αυτό και αναζητούν το σεξ πιο πολύ από τις γυναίκες, ακόμη και όταν είναι στρεσαρισμένοι, εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης Dr John Barry.

Σε μια άλλη μελέτη, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άντρες θα αναζητήσουν βοήθεια όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα στη δουλειά ενώ οι γυναίκες όταν έχουν θέματα στη σχέση τους.

 
Top