Με “ανταρσίες” βουλευτών και στα δύο μεγάλα κόμματα ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για την ενεργοποίηση των μέτρων που επέβαλαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ναι στα μέτρα ψήφισε η Ντόρα Μπακογιάννη παρά την αντίθετη γραμμή του κόμματός της. Ο Αντώνης Σαμαράς γνωστοποίησε τη διαγραφή της από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. “Παρών” ψήφισαν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ανακοίνωσε την άμεση διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ των τριών «ανταρτών». Τα μέτρα υπερψηφίστηκαν με 172 «ναι», 121 «όχι» και τρία «παρών»...

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δήλωσαν παρών και διαγράφηκαν είναι οι Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα και Βασίλης Οικονόμου.
Τώρα από τους βουλευτές που εκλέχθησαν από την Β΄ Περιφέρεια Πειραιά ψήφισαν:

- ΚΑΤΑ των μέτρων οι κ.κ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ), ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΒΕΡΑ(ΚΚΕ), ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Ν.Δ.) και ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Ν.Δ.)
-ΥΠΕΡ των μέτρων ψήφισαν οι κ.κ. ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ (ΠΑΣΟΚ), ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΠΑΣΟΚ), ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΠΑΣΟΚ) και ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΛΑΟΣ).
Εμείς διερωτώμαστε ως απλοί πολίτες, πως είναι δυνατό να πάψει να υφίσταται πελατειακή σχέση μεταξύ πολιτών και κομμάτων όταν τα ίδια τα κόμματα αντιλαμβάνονται τους βουλευτές ως υπαλλήλους τους.
Σε όσους βουλευτές ψήφισαν ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα τους λέμε ΜΠΡΑΒΟ!!
Τουλάχιστον ΑΥΤΟΙ θα μπορούν να κοιτούν τους συμπολίτες τους στα μάτια...
 
Top