"Αυτή η Κυβέρνηση βρε παιδιά δεν παίζεται με τίποτα. Ακούστε τι καινούργιο και άκρως δημοκρατικό ετοιμάζει πάλι.
Σύντομη ιστορική αναδρομή: Ως γνωστόν, με τα παπαγαλάκια της, τους ‘έγκριτους’ δημοσιογράφους...


των αδιάφθορων ΜΜΕ επί ένα τετράμηνο περίπου προσπάθησε και τελικά έπεισε τη κοινή γνώμη ότι για τα πάντα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι (εξαιρείται νομίζω το προπατορικό αμάρτημα).
Καλλιεργήθηκε επίσης έντεχνα η εντύπωση στο λαό ότι οι προκλητικές (τουλάχιστον) αμοιβές των ‘δικών μας παιδιών’ δηλ. των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών και της Βουλής αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στο μισθολόγιο του δημοσίου. Πράγμα το οποίο φυσικά δεν ισχύει.
Σαφώς βέβαια ο μέσος μισθός υπαλλήλου του δημοσίου τομέα είναι υψηλότερος του αντίστοιχου ιδιωτικού τομέα.
Ο σκοπός όλου αυτού του εγχειρήματος ήταν τριπλός:
α) η διάχυση των βαρύτατων ευθυνών του πολιτικού συστήματος για το χάλι της χώρας,
β) η κάμψη τυχόν αντιστάσεων για την ανηλεή φορολόγηση των λοιπών μισθωτών και συνταξιούχων με τη σιωπηρή συμπαράσταση των ομόσταυλών της ‘επαγγελματιών συνδικαλιστών’ και
γ) ας έχουμε τον ιδιωτικό τομέα να ‘πλακώνεται’ με τον δημόσιο για να μη τους έχουμε στα πόδια μας και να περνάμε τις θέσεις μας πιο εύκολα. Μέχρι εδώ όλα σύμφωνα με το σχέδιο.
Τρέχον σενάριο: Αφού πήραμε ώρα να δώσουμε πάλι το ‘κάτι τις’ στα ‘δικά μας παιδιά’ δηλ. στους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών και της Βουλής, τα οποία σαν καλά παιδιά είχανε πιεί το αμίλητο νερό τόσο καιρό που γινότανε της κακομοίρας στις περικοπές των αποδοχών του λαού.
Ένα δίκαιο και έντιμο ζητούμενο είναι στο δημόσιο οι υπάλληλοι ιδίων προσόντων ανεξαρτήτως που εργάζονται να αμοίβονται όμοια και όχι διαφορετικά (προκλητικά) στο Υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.
Αυτό είναι το ζητούμενο ενιαίο μισθολόγιο.
Η Κυβέρνηση αφουγκραζόμενη το κοινό αυτό αίτημα ‘των δικών μας παιδιών’, ετοιμάζει ένα ειδικό ενιαίο μισθολόγιο για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών και της Βουλής για να τους διασφαλίσει με τον τρόπο αυτό τις προκλητικές παροχές τους ως προς τον ιδιωτικό τομέα και ένα δεύτερο για όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
Μη μπερδεύονται και όλοι μαζί και χαλάσει η σούπα.
Είπατε τίποτα;
Όποιος μου πει ότι αυτό είναι προκλητικό και απλά δεν γίνεται, η Κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι τα πάντα γίνονται αν αδιαφορείς για το κοινό αίσθημα.
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Για τον δύσκολο ιδιωτικό τομέα …….. θα τα πούμε αργότερα."

 
Top