Μια πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική συνέντευξη έδωσε ο Στεφ. Τζουμάκας στην εκπομπή "Γεγονότα 2.0" του AttikaTV την ώρα που εντείνονται οι διεργασίες στον χώρο της κεντροαριστεράς. O πρώην υπουρργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε γιατί "αποχαιρέτησε" τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέλυσε γιατί χρειάζεται η δημιουργία ενός νέου προοδευτικού φορέα, μιας νέας παράταξης  "και όχι μικροπαραγονταραίους"  θεωρώντας ότι τα σχήματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον θησιγενή και έχουν κλείσει τον κύκλο τους.
Εκφράζοντας πλήρη διαφωνία με τις λογικές του "λαϊκού μετώπου" όπως και αυτό της Γαλλίας, μίλησε για "καιροσκοπική και υποκριτική κατάσταση και συνάντηση" επιμένοντας ότι χρειάζεται "εναλλακτική λύση" και "άλλη πολιτική". Αίσθηση προκάλεσε στο πλαίσιο αυτό και η πρόταση που έκανε να ηγηθεί στον νέο φορέα ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι διαθέτει "πλέον και εμπειρία" και γι αυτό μπορεί "να κρατάει το τιμόνι".
Για τον Στεφ. Κασσελάκη είπε χαρακτηριστικά ότι "δεν έπρεπε να υπάρχει" κάνοντας λόγο για "σύμπτωμα της παρακμής" ενώ και για το ΠΑΣΟΚ τόνισε θα έπρεπε "τα στελέχη του να έχουν κάνει αυτοκριτική και να το έχουν κλείσει"...
Ο κ. Τζουμάκας έκανε και μια πολύ διεισδυτική ανάλυση της διεθνούς γεωπολιτικής αλλά και οικονομικής κατάστασης, που επιβάλλει -όπως τόνισε- να γίνουν μεγάλες αλλαγές καθώς "η Δύση βρίσκεται πλέον σε παρακμή" απέναντι στις αναπτυσσόμενες χώρες.
 
Top