Ιράν, Χεζμπολάχ και Χούθι βάλλουν ταυτόχρονα κατά του Ισραήλ, σε μία επίθεση που αυτή τη φορά δεν γίνεται μόνο… μέσω αντιπροσώπων από την Τεχεράνη, η οποία βάζει φωτιά στη Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα, ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ο Αλί Χαμενεΐ, διεμήνυσε εκ νέου απόψε ότι το Ισραήλ θα «τιμωρηθεί», σε βίντεο που διανεμήθηκε από τις υπηρεσίες του μέσω X (του πρώην Twitter). Η Τεχεράνη εξαπέλυσε δεκάδες drones και πυραύλους κρουζ εναντίον του Ισραήλ.

«Το διεστραμμένο καθεστώς θα τιμωρηθεί», ανέφερε ο Αλί Χαμενεΐ στο βίντεο που διαρκεί ενάμισι λεπτό και είναι εμφανώς απόσπασμα της ομιλίας την οποία εκφώνησε την Τετάρτη.

Επιπλέον, ο υπουργός Αμυνας του Ιράν δήλωσε ότι οποιαδήποτε χώρα ανοίξει τον εναέριο χώρος της ή το έδαφός της για επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν, «θα λάβει την σθεναρή απάντηση της Τεχεράνης», μετέδωσε το ιρανικό ειδήσεων πρακτορείο Mehr.


Από την πλευρά τους, οι Φρουροί της Επανάστασης -επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν- ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους με στόχο συγκεκριμένα σημεία στο Ισραήλ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας πλήγματα με drones κατά στόχων στο Ισραήλ, μετέδωσε το ιρανικό αγγλόφωνο δίκτυο Press TV επικλαούμενο ιρανικές πηγές.

«Αληθινή Υπόσχεση»
Παράλληλα, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν πως η «μεγάλη» επιχείρηση με τη χρήση drones και πυραύλων και την οποία διεξάγουν βάφτισαν «Αληθινή Υπόσχεση», αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ» για τα «πολυάριθμα εγκλήματά του», όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Όσον αφορά σε δράσεις της λιβανικής φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, οι σειρήνες της αεράμυνας ενεργοποιήθηκαν στο βόρειο Ισραήλ, στα σύνορα με τον Λίβανο, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ ήδη σφυροκοπά θέσεις της στο έδαφος του Λιβάνου.

Ακόμη, Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πυραύλους κατά του κατεχόμενου από το Ισραήλ τομέα των Υψιπέδων του Γκολάν.

Πληροφορίες τονίζουν επίσης ότι οι επίσημες και οι ανεπίσημες δυνάμεις του Ιράν εξαπολύουν επιθέσεις κατά του Ισραήλ έχοντας ως ορμητήριά τους το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη. Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι από την τις

Τέλος, η Ambrey, εταιρεία αξιολόγησης κινδύνου και ναυτικής ασφάλισης, ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν drones κατά του Ισραήλ
 
Top