Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια αποποίησης ευθυνών της πολιτικής ηγεσίας για το έγκλημα με 57 νεκρούς στα Τέμπη, η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας άσκησε σήμερα ποινική δίωξη κατά 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ για την περιβόητη σύμβαση 717.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του larissanet.gr, η ποινική δίωξη σε κακουργηματικό βαθμό ασκήθηκε σε διευθύνοντες συμβούλους, προέδρους και μέλη του ΔΣ του οργανισμού που διατέλεσαν από το 2016 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Ο εφέτης ανακριτής κ. Σωτήρης Μπακαΐμης είχε προτείνει την άσκηση ποινικών διώξεων για την σύμβαση 717 που αφορούσε την αποκατάσταση της Τηλεδιοίκησης και της Σηματοδότησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πλέον έχουν ασκηθεί διώξεις σε συνολικά 30 άτομα για το δυστύχημα στα Τέμπη και τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστή η σειρά με την οποία θα καταθέσουν οι εμπλεκόμενοι.
 
Top