Επεισόδια στου Ρέντη: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αστυνομικός – Έπαθε ανακοπή και τον επανέφεραν

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην εντατική του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας δίνει ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά έξω από γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το League Cup του βόλεϊ ανδρών.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στον μηρό από ναυτική φωτοβολίδα με τους γιατρούς του νοσοκομείου να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον σώσουν. Μάλιστα υπέστη ανακοπή, ωστόσο, κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Χειρουργήθηκε και πλέον νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία έχει κάνει 424 προσαγωγές μετά τα επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη και όλοι έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών αναζητώντας τον δράστη της επίθεσης.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν ο 31χρονος αστυνομικός που έχει κάκωση μηριαίας αρτηρίας, υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά, ενώ αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν

«Περί ώραν 22:00 της 7ης-12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock.

Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό.


Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση.

Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Βίντεο ντοκουμέντο από τον τραυματισμό του αστυνομικού

 
Top