Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου που καθημερινά προμηθεύεστε τα φάρμακά σας, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της συνεταιριστικής φαρμακαποθήκης ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ., συμφωνεί, προωθεί και στηρίζει την απόλυση του Προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου στον όμιλο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.

Το «παράπτωμα» του συναδέλφου μας, για το οποίο η εργοδοσία τον μηνύει κιόλας, είναι ότι παλεύει και αγωνίζεται με το επιχειρησιακό σωματείο στο χώρο του για τα συμφέροντα των εργαζομένων, ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων του σωματείου, τρομοκράτησης των εργαζομένων, διεκδικεί να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα τους.

Ενώ την Τετάρτη 6/12/2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας Φαρμάκου και του κλαδικού σωματείου Φαρμάκου, με την εργοδοσία και μεταξύ άλλων συζητήθηκε η ανάγκη διαπραγμάτευσης και υπογραφής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης στο χώρο με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργοδοσία 5 μέρες μετά προέβη στην απόλυση του Προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Η απόλυση του συναδέλφου μας δεν είναι μόνο δική του υπόθεση. Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων στον κλάδο αλλά και σε όλους τους κλάδους.

Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας, να οργανωνόμαστε στα σωματεία μας, να παλεύουμε και  να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα των εργοδοτών.

Όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι των χαμηλών μισθών, της ακρίβειας που τσακίζει κόκκαλα, της εντατικοποίησης, της ασυδοσίας των εργοδοτών, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν νομοθετήσει η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Ενώ αυτοί θησαυρίζουν από τα κέρδη τους, η κερδοφορία του ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο κάθε χρόνο, εμείς προτάσσουμε τον συλλογικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς εδώ και τώρα, στα δικαιώματά μας, στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Σας καλούμε να σταθείτε αλληλέγγυοι στον αγώνα του επιχειρησιακού σωματείου στον ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ και να καταδικάσετε την στάση και απόφαση τον εργοδοτών- ιδιοκτητών των φαρμακείων.

 
Top