Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι, όπου αναζητείται ο Αλβανός κακοποιός, που πυροβόλησε τρεις Κρητικούς στο κεφάλι.

Αλβανικά ΜΜΕ έφεραν στη δημοσιότητα και τη φωτογραφία του, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές βρίσκονται κοντά στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5, ο δράστης έχει απασχολήσει για υποθέσεις ναρκωτικών και επιθέσεις. Μάλιστα, φέρεται να έχει επαφή και «κοινούς» γνωστούς, με ομάδα Αλβανών μπράβων που έχουν απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ και την κοινή γνώμη για παλαιότερες ενέργειες τους.

Το αξιοσημείωτο είναι πως παρότι έχει αναγνωριστεί, δεν έχει εντοπιστεί με τα ενδεχόμενα να είναι δυο, είτε ότι πρόλαβε να διαφύγει για την Αλβανία και να χαθούν πρόσκαιρα τα ίχνη του, είτε να κρύβεται σε κάποιο κρησφύγετο.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ συλλέγουν μαρτυρίες σε μια προσπάθεια να τον εντοπίσουν και να τον οδηγήσουν στην δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή, το πρωί της Δευτέρας (18/12) συνελήφθη από τις Αρχές ο συνεργάτης του πιστολέρο.


Κατά πληροφορίες πρόκειται για 33χρονο, αλβανικής καταγωγής. Και αυτός έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για υποθέσεις εκβιασμών, κατηγορείται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τζιπ στο οποίο επέβαιναν και διέφυγαν οι δύο Αλβανοί εντοπίστηκε στα Βριλήσσια.
«Εγώ ένα χαστούκι έριξα, δεν περίμενα ότι θα πυροβολήσει»

«Δεν περίμενα ότι ο άλλος θα πυροβολήσει». Αυτά είναι τα πρώτα λόγια του 33χρονου που συνελήφθη για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών Κρητικών.

«Ήταν ένας καυγάς του δρόμου. Εγώ απλά έριξα ένα χαστούκι. Δεν περίμενα ότι ο άλλος θα πυροβολήσει. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο αμέσως μετά και φύγαμε. Δεν ξέρω που είναι ο άλλος», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Ας δούμε την δράση της παρέας των 2 μακελάρηδων.

Βαρύτατο είναι το ποινικό μητρώο που είχαν οι δύο Αλβανοί που εμπλέκονται στην απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή στην υπόθεση πυροβολισμών στο Γκάζι.

Ήδη έχει συλληφθεί από το βράδυ της Κυριακής (17/12) ο ένας εκ των εμπλεκομένων, στην επίθεση κατά των Κρητικών στο Γκάζι και πρόκειται για τον 33χρονο αλβανικής καταγωγής, Εμιλιάνο Γιακούπι, που έδωσε το χαστούκι στον έναν από τους τρεις νεαρούς, ενώ πλέον οι Αρχές βρίσκονται στα ίχνη του δεύτερου δράστη, που άνοιξε πυρ εξ επαφής κατά των ανδρών.




Ο περίπου 35-37 ετών «πιστολέρο», ονόματι Ναντί Ισμέτ Ιντρίζι, στο παρελθόν φέρεται να έχει απασχολήσει τις Αρχές, ενώ έχει απελαθεί δύο φορές από την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 στις 11 Μαΐου του 2012 διέπραξε ένοπλη ληστεία σε καζίνο στην Αλβανία, ενώ την ίδια χρονιά στις 23 Αυγούστου συμμετείχε σε ληστεία σε βενζινάδικο στον Αυλώνα Αλβανίας, όπου άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών.

Στις 15 Ιουλιου του 2013 καταδικάστηκε από το Εφετείο στην Αλβανία σε 13 χρόνια και 4 μήνες για σοβαρά κακουργήματα ανάμεσά τους και απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείες σε τράπεζες, ενώ το 2020 αποφυλακίζεται. Υπενθυμίζεται πως, ο αδερφός του, ο Λεονάρντο Ιντρίζι, ήταν μέλος της συμμορίας COLES και σκοτώθηκε σε συμπλοκή με την αστυνομία. Έκτοτε ο ο δράστης χρησιμοποιεί το όνομά του.




Όσο για τον 33χρονο, ο οποίος συνελήφθη χθες, έχει επίσης βαρύ ποινικό παρελθόν, καθώς εμπλέκεται σε υποθέσεις ναρκωτικών, κλοπές αυτοκινήτων, διαρρήξεις σπιτιών και διακίνηση μεταναστών.

Το 2008, όταν ήταν μόλις 18 ετών, φέρεται να συμμετείχε σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών, ενώ δύο χρόνια αργότερα κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών στο Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας. Η δράση του συνεχίστηκε και το 2012, στο Τ.Α. Χαλανδρίου, καθώς το όνομά του εμπλεκόταν σε εγκληματική οργάνωση για κλοπές, όπλα και ναρκωτικά.

Τρία χρόνια αργότερα, εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Β/Α Αττικής για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική βλάβη και περί όπλων, ενώ το 2019 από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών κατηγορήθηκε για εγκληματική οργάνωση που αφορά υποθέσεις πλαστογραφίας και κλοπών.

Το Πρωτοδικείο Πάτρας είχε διατάξει περιοριστικούς όρους, με την υποχρέωση να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο ΤΑ Μελισσίω
ν.

 
Top