«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε την παράνομη λειτουργία του νεφρολογικού κέντρου στο Πέραμα, αλλά δεν απαντά τι έκανε ή δεν έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ για αυτό», τονίζει από την πλευρά της η Δώρα Αυγέρη.



«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε με κυνισμό τις αποκαλύψεις ότι ιδιωτικό νεφρολογικό κέντρο, στο οποίο έχει ιδιοκτησιακή συμμετοχή ο πατέρας και ο αδελφός βουλευτή της ΝΔ, Μιχάλη Λιβάνου, λειτουργούσε χωρίς άδεια, αποτελώντας ουσιαστικά «βόμβα» για τη δημόσια υγεία», υπογραμμίζει η εκπρόσωπος Τύπου του 
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συνεχίζει:

«Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απέφυγε να διευκρινίσει: Το γεγονός ότι στην ιδιοκτησία του συγκεκριμένου κέντρου συμμετέχουν στενά συγγενικά πρόσωπα βουλευτή σήμερα της ΝΔ, συνδέεται τυχαία με το ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια; Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος -ως τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας- φέρεται να παρέστη στα εγκαίνια του κέντρου τον Ιανουάριο του 2023, μαζί με άλλους βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, όφειλε να γνωρίζει εάν λειτουργεί νόμιμα το κέντρο παροχής υπηρεσιών υγείας, στα εγκαίνια του οποίου μετείχε;».

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε να μην «πολιτικοποιούμε» το θέμα. Μάλλον η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μπερδέψει τη δουλειά της με τις δουλειές ιδιωτών- συγγενών βουλευτών της! Και ότι η χώρα δεν είναι τσιφλίκι της για να κάνει το χατίρι σε «ημέτερους», βάζοντας μάλιστα σε σοβαρότατους κινδύνους το κοινωνικό σύνολο. Επίσης, να πούμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι ο έλεγχος της «δουλειάς» της κυβέρνησης είναι καθήκον και υποχρέωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», καταλήγει.
 
Top