Σιωπή επικρατεί από τους άμεσα εμπλεκομένους, αλλά και από όσους έκλεισαν τα μάτια μπροστά στο «γαλάζιο» σκάνδαλο με το νεφρολογικό κέντρο «Νεφρόραμα». Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Λιβανός, τηρεί σιγή ιχθύος, αρνούμενος να δώσει μια πειστική εξήγηση που να τον απεμπλέκει από την επιχειρηματική δραστηριότητα του πατέρα και του αδερφού του, που διατηρούσαν παράνομο νεφρολογικό κέντρο στην εκλογική του περιφέρεια.

Την ίδια ώρα, οι δυο τους, δηλαδή ο πατέρας και ο αδερφός του κυρίου Λιβανού, δεν έχουν μπει καν στη διαδικασία να εξηγήσουν πώς είναι δυνατόν να διατηρούν νεφρολογικό κέντρο χωρίς άδεια και χωρίς να είναι διασυνδεδεμένο με κεντρικό νοσοκομείο της περιοχής.

Την ίδια στρατηγική όμως ακολουθεί και ο ΟΑΕΔ, καθώς ο διοικητής του Σπύρος Πρωτοψάλτης αποφεύγει να δώσει απάντηση στην αποκάλυψη της «δημοκρατίας» ότι έδωσε ζεστό κρατικό χρήμα στο παράνομο νεφρολογικό κέντρο του Λιβανού. Απόλυτη σιωπή επικρατεί και στο υπουργείο Υγείας, όπου ο Μάριος Θεμιστοκλέους έχει αποφασίσει να μη δώσει καμία εξήγηση για το γεγονός πως, παρότι όφειλε να ελέγχει τη νομιμότητα στον χώρο της Υγείας, εκείνος έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια του παράνομου νεφρολογικού κέντρου. Την ίδια στρατηγική ακολουθεί και το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο, όπως πληροφορούμαστε, αρκείται στο να συλλέγει πληροφορίες γύρω από το πρόσωπο και τις δραστηριότητες του Μιχάλη Λιβανού, χωρίς όμως δημόσια να τον «αδειάζει», καθώς με αυτόν τον τρόπο θα αναλάβει τις δεδομένες πολιτικές ευθύνες που έχει.


Φυσικά, από αυτό το πέπλο σιωπής δεν θα μπορούσε να λείπει η ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία έχει μπροστά της ένα καραμπινάτο σκάνδαλο που έθεσε πιθανώς σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, καθώς οι νεφροπαθείς βρίσκονταν σε ένα κέντρο που λειτουργούσε χωρίς άδεια και χωρίς τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας. Η στρατηγική της σιωπής, της συγκάλυψης, αλλά και της αποσιώπησης δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 
Top