Αρκετά είναι τα ακίνητα με «βαρύ ονοματεπώνυμο» τα οποία αναμένεται να βγουν σε πλειστηριασμό τον μήνα Νοέμβριο.

Περιουσιακά στοιχεία του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, του εκλιπόντος Ανδρέα Βγενόπουλου, όπως και του Γιώργου Γλου είναι ανάμεσα στα πολυτελή κτιριακά συγκροτήματα, βίλες και τεράστια ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του capital.gr.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα, οι «επώνυμοι» πλειστηριασμοί που έρχονται τον Νοέμβριο είναι οι παρακάτω:

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Ένα από τα πιο ακριβά «σφυριά» που έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο αφορά το ακίνητο-μουσείο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στα Ανάβρυτα, στο Μαρούσι, με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται σε 6,792 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε βρεθεί και πριν από αρκετά χρόνια αντιμέτωπο με το σφυρί, αλλά η διαδικασία είχε ανασταλεί.

Πρόκειται συγκεκριμένα για μια έκταση 49.202,94 τ.μ., όπου υφίσταται ειδικό πολυτελές κτιριακό συγκρότημα, αποτελούμενο από επιμέρους πολιτιστικά κτίρια με εκθεσιακούς χώρους – εκθετήρια έργων τέχνης και εικαστικών έργων, μονοκατοικία – βίλλα, γραφεία, βοηθητικά κτίσματα, εγκαταστάσεις, συνολικής επιφάνειας 4.035,06 τ.μ.

Η οικογένεια Εμφιετζόγλου έχει βρεθεί εδώ και καιρό στο «στόχαστρο» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Στο παρελθόν έχουν αλλάξει χέρια το ακίνητο-κατοικία της κόρης του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, Μελίνας, στην Κηφισιά, αλλά και το ακίνητο της εταιρείας «Ελληνικά Σωληνουργεία» στη Γλύφα Δροσιάς, κοντά στη Χαλκίδα.


Εν τω μεταξύ, για τις 22 Νοεμβρίου 2023 έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός και για τις δύο κατοικίες της οικογένειας Εμφιετζόγλου στη Μύκονο. Ο προηγούμενος πλειστηριασμός για τα δύο ακίνητα είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο η διαδικασία τέθηκε σε αναστολή. Η τιμή για το ακριβότερο από τα δύο ακίνητα έχει οριστεί στο 1,524 εκατ. ευρώ, ενώ για το δεύτερο στο 1,516 εκατ. ευρώ.

Ανδρέας Βγενόπουλος

Για τις 22 Νοεμβρίου 2023 έχει προγραμματιστεί ένας νέος εκούσιος πλειστηριασμός για την πολυτελή κατοικία του εκλιπόντος Ανδρέα Βγενόπουλου στην Εκάλη, η οποία πλέον έχει περάσει στην ιδιοκτησία των κληρονόμων του. Υπενθυμίζεται ότι η κληρονομιά του εκλιπόντος επιχειρηματία έχει τεθεί σε εκκαθάριση με δικαστικές αποφάσεις ύστερα από αίτηση των κληρονόμων του.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος πλειστηριασμός για το συγκεκριμένο ακίνητο είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Μάιο, ωστόσο η διαδικασία είχε τεθεί σε αναστολή. Το νέο «σφυρί» που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου, με την τιμή πρώτης προσφοράς να παραμένει στα 4,2 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο, που ξεχωρίζει για τον πύργο 16 μέτρων που διαθέτει, περιλαμβάνει ένα οικόπεδο, επιφάνειας 3.533,41 τ.μ. Στο κεντρικό τμήμα του οικοπέδου, υπάρχει διαμορφωμένος χώρος με πισίνα, επιφάνειας 102,80 τ.μ. Η μονοκατοικία που βρίσκεται στο οικόπεδο αποτελείται από δύο κτιριακούς όγκους, οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, έχουν διαφορετική τεχνική και αρχιτεκτονική μορφή αλλά βρίσκονται σε επαφή και είναι λειτουργικά συνδεδεμένοι, ώστε να συνιστούν μία μονοκατοικία.

Γιώργος Γλου

Την επανεμφάνισή της στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει κάνει και η βίλα του Γεώργιου Γλου στην Καστέλλα. Τα λεγόμενα «κάστρα» που είχαν χτίσει τα αδέρφια Γλου στην Καστέλλα, στις χρυσές εποχές της Glou, έχουν βρεθεί εδώ και καιρό στο «στόχαστρο» των πλειστηριασμών. Ο Αντώνης Γλου έχει χάσει ήδη τη δική του βίλα, η οποία άλλαξε χέρια το 2021.


Για τη βίλα του Γιώργου Γλου, το σφυρί χτύπησε για άλλη μια φορά στις 12 Ιουλίου, χωρίς αποτέλεσμα. Ο νέος πλειστηριασμός, εκ νέου με τιμή εκκίνησης τα 3,3 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Probank, έχει προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου 2023. Λίγες μέρες μάλιστα πριν από το «σφυρί», φαίνεται πως έχει σχηματιστεί «οριστικοποιημένη λίστα συμμετοχών».

Πρόκειται για μια τριώροφη οικοδομή με υπόγειο και κλειστό χώρο στάθμευσης, η οποία έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 329,143 τ.μ. και βρίσκεται επί της λεωφόρου Αλ. Παπαναστασίου 10 προς την πλευρά της θάλασσας. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, «η οικοδομή αυτή είναι συμβατικής κατασκευής με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και οργανισμό πλήρωσης από οπτοπλινθοδομή. Έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά όπως πέτρα και μάρμαρο, είναι καλής αισθητικής, ενώ διαθέτει θέα προς τη θάλασσα».

Λαϊνόπουλος

Για τις 29 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για το μεγάλο ακίνητο της Ι.Ε. Λαινόπουλος ΑΒΕΕΜ στη Νέα Κηφισιά, και ειδικότερα στη θέση «Αδάμες». Επισπεύδουσα είναι η Cepal και τιμή πρώτης προσφοράς τα 3,929 εκατ. ευρώ.

Ο εν λόγω πλειστηριασμός αφορά ένα οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 6.497,00 τ.μ. ή 6.435,00 τ.μ. βάσει Εθνικού Κτηματολογίου ή 6.192,48 τ.μ. βάσει θεωρημένου τοπογραφικού διαγράμματος από την Πολεοδομία. Το ως άνω περιγραφόμενο οικόπεδο βρίσκεται στο 16ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και εντός του οικοδομικού τετραγώνου 1-2 του Βιομηχανικού Πάρκου του Δήμου Κηφισιάς. Είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και έχει προκύψει από τη φυσική συνένωση δύο όμορων και συνεχόμενων οικοπέδων, τα οποία κατά τους τίτλους κτήσης είχαν συνολική επιφάνεια 7.236,00 τ.μ.


Εντός του ως άνω περιγραφόμενου ενιαίου οικοπέδου έχουν ανεγερθεί δύο σε επαφή κτίρια επαγγελματικής χρήσης. Η συνολική επιφάνεια των κτιρίων εντός του ενιαίου οικοπέδου είναι ίση με 6.100,67 τ.μ.

Εκτυπώσεις Ίρις

Συνεχίζεται, εν τω μεταξύ, η περιπέτεια των πλειστηριασμών και για τις Εκτυπώσεις Ίρις, καθώς οι εγκαταστάσεις του εκτυπωτικού βραχίονα των άλλοτε ισχυρών εκδοτικών ομίλων ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη και της Πήγασος Εκδοτική του Φώτη Μπόμπολα, στο Κορωπί, πέρασαν και πάλι το κατώφλι της πλατφόρμας.

Τα τελευταία χρόνια έχει χτυπήσει αρκετές φορές το ηλεκτρονικό «σφυρί» για το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο βγαίνει εκ νέου σε πλειστηριασμό στις 15 Νοεμβρίου, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει «ψαλιδιστεί» στα 8,4 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το… ντεμπούτο των εγκαταστάσεων της Ίρις στην πλατφόρμα έγινε το 2018, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 35,183 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 62.406,41 τ.μ., το οποίο προήλθε από τη συνένωση πέντε μικρότερων οικοπέδων και το οποίο βρίσκεται στο 20ό χιλ. της λεωφόρου Λαυρίου στη θέση Καρελλάς, επί της αγροτικής οδού Αιγαίου και Ερμού στο Κορωπί. Στη συγκεκριμένη ενιαία έκταση έχει ανεγερθεί βιομηχανικό συγκρότημα, το οποίο αποτελείται από 5 κτίρια, τα οποία λειτουργούν σαν ένα ενιαίο σύνολο. Επίσης, ο πλειστηριασμός, ο οποίος έχει επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα, περιλαμβάνει και τον μηχανολογικό εξοπλισμό που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις.

MLS Πληροφορική

Το… «κατώφλι» της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναγκάζεται να περάσει και η MLS Πληροφορική, τρία χρόνια μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών και των ομολόγων της, στον απόηχο της αθέτησης της καταβολής κουπονιών τριών ομολογιακών δανείων.


Ο πλειστηριασμός, που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου, έχει τιμή πρώτης προσφοράς το 1,6 εκατ. ευρώ. Το πλειστηριαζόμενο ακίνητο είναι ένα οικόπεδο στο 2ο Οικοδομικό Τετράγωνο της Β.Ε.ΠΕ. Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, εμβαδού 1.410,44 τ.μ. Επί του οικοπέδου έχει ανεγερθεί ένα τετραώροφο κτίριο γραφείων με υπόγειο χώρο στάθμευσης για την εγκατάσταση επιχειρήσεων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, ολικής επιφάνειας ορόφων 1.832,82 τ.μ., το οποίο αποτελείται από υπόγειο πάρκινγκ συνολικού εμβαδού 523,70 τ.μ. και τρεις ορόφους.
 
Top