Της Ιωάννας Υψηλάντη
Ακούω, συνεχώς και έντονα το "απόφθεγμα" μελών και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ ότι "Ο Πρόεδρός μας", ο "Αλέξης μας" είναι... αυτός, "που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ, από το 4% στην διακυβέρνηση της χώρας".
Προσθέτουν, επίσης και ενόψει των εκλογών, για την ανάδειξη νέου Προέδρου του κόμματος, υπερθεματίζοντας για την υποψηφιότητα Κασσελάκη, την φράση "και ο Τσίπρας άγνωστος ήταν"  και παρ΄όλα αυτά μεγαλούργησε.
Μια στιγμή! Πότε και πώς ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία;;
Πόσο "άγνωστος" ήταν ο Τσίπρας, όταν πήρε το "δαχτυλίδι", από τον Αλαβάνο;
-Είχε προηγηθεί μία περίοδος 5 ετών ψηφισμένων Μνημονίων και επιβολής του ΔΝΤ;;
-Είχε προηγηθεί η συνεργασία όλων των συστημικών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ), για την εφαρμογή αυτών των Μνημονίων;;
-Είχε προηγηθεί ένα Συνταγματικό πραξικόπημα καθαίρεσης εκλεγμένου πρωθυπουργού (Γ. Παπανδρέου), μόλις ξεστόμισε την λέξη "Δημοψήφισμα" και η επιλογή ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ-και όχι εκλογών-του Παπαδήμου, ως πρωθυπουργού της χώρας;
-Είχε προηγηθεί η ακραία φτωχοποίηση των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών με αυτοκτονίες, με ανθρώπους που έτρωγαν, απ΄τα σκουπίδια, με ανεργία στο 27%;;
-Είχε προηγηθεί το σλόγκαν "Δεν υπάρχει εναλλακτική"(ΤΙΝΑ);;
-Είχε προηγηθεί το ξεπούλημα της χώρας, στους Τραπεζίτες και στους ξένους ομίλους;;
Αυτά και πολλά περισσότερα είχαν προηγηθεί!
Ο Τσίπρας δεν εμφανίστηκε, ως διάτων αστέρας και βούτηξε το κόμμα!
Και προϋπηρεσία, από τα μαθητικά του χρόνια είχε και δοκιμάστηκε, σαν πολιτικός, κατεβαίνοντας, για Δήμαρχος της Αθήνας.
Βρήκε, μάλιστα, την πιο κατάλληλη ιστορική συγκυρία, για να διεκδικήσει την εξουσία.
Τοποθετήθηκε εκεί με την σύμφωνη γνώμη των ξένων εντολέων του με σκοπό να εξουδετερώσει, κάθε αντίδραση, κάθε εξέγερση, κάθε αντίρρηση, στην σχεδιασμένη κατάρρευση της χώρας. Τροφοδότησε με "αριστερές" και "αντισυστημικές" κορώνες, τον απελπισμένο και αηδιασμένο, από τα άλλα κόμματα, λαό, για να αναιρέσει στην συνέχεια όλα όσα υποστήριζε και να φέρει ακόμα ένα Μνημόνιο και ένα νέο πραξικόπημα. Αυτό του "Δημοψηφίσματος".
Εξόντωσε τους συνταξιούχους, έκανε ηλεκτρονικούς τους πλειστηριασμούς, για να μην υπάρχει κοινωνική αλληλεγγύη, υποστήριξε κάθε Αμερικανικό αφήγημα, κάθε ΜΚΟ, παρέδωσε την Μακεδονία και εγκατέστησε νέες βάσεις του ΝΑΤΟ, στην χώρα.
Τώρα σιωπά! Υποκριτικά!
Τώρα γελάει με τα κορόϊδα, που "ξέχασαν" την δράση του και τον εμφανίζουν, ως τον απόλυτο αρχηγό, που τους έδωσε την εξουσία. Τώρα περιμένει να δοξαστεί, αφού δοκιμαστεί το τεφαρίκι του.
Τέτοια εξουσία θέλουν και για τον επόμενο αχυράνθρωπο, που "είναι επιλογή του Αλέξη μας";;
Εμείς, πάντως, έχουμε αρχίσει να συμπαθούμε τον Μαυρογιαλούρο, κοιτάζοντας τις υποψηφιότητες.

 
Top