Τα όργανα δείχνουν ότι άρχισαν ήδη στην Κουμουνδούρου πριν συμπληρωθούν τα πρώτα κιόλας εικοσιτετράωρα από την επικράτηση του Στεφ. Κασσελάκη. Παρά την οχλοβοή που ξέσπασε πάντως, κατά τους γνωρίζοντες, σε τρία επίπεδα πρόκειται να κινηθούν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά των ηττημένων στις κάλπες της Κυριακής…

Οι αποχωρήσεις που σημειώθηκαν από ορισμένα στελέχη, της χαμηλότερης ή μεσαίας βαθμίδας μεταξύ των οποίων και ο Γεροτζιάφας, θεωρούνται κατά κύριο λόγο αποσπασματικές και αποδίδονται περισσότερο σε «αυθόρμητες» αντιδράσεις χωρίς να εντάσσονται σε κάποιο οργανωμένο «σχέδιο» για την επόμενη ημέρα. Όσο βεβαίως μπορεί κανείς να μιλά για ευθύγραμμους σχεδιασμούς σε τέτοιες σύνθετες καταστάσεις.

Το πρώτο επίπεδο το σηματοδότησε με τη στάση της η Έφη Αχτσιόγλου η οποία ύστερα από τη συνάντησή της με τον κ. Κασσελάκη δήλωσε ότι δεν δέχθηκε να αναλάβει καμία θέση. Όχι βέβαια γιατί δεν έχει πια «ενέργεια» όπως δικαιολογήθηκε. Η πραγματικότητα είναι ότι το στρατόπεδο που την ακολούθησε πρόκειται να κάνει από εδώ και πέρα ένα είδος «λευκής απεργίας» σε ο,τι αφορά κατά κύριο λόγο την Βουλή και τους θεσμικούς ρόλους σε αυτήν.

Σε δεύτερο επίπεδο έπιασαν ήδη δουλειά οι λεγόμενοι «ελεύθεροι σκοπευτές». Είναι στελέχη που ανέλαβαν να «πυροβολούν» με απίστευτη ένταση και σφοδρότητα προς πάσα κατεύθυνση, προσωπικά και κατά του νέου αρχηγού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Στεφ. Τζουμάκας και ο Ν. Φίλης οι οποίοι μαζί με τον πόλεμο φθοράς δοκιμάζουν και τις …αντοχές της (νέας) Κουμουνδούρου.

Το «πλεονέκτημά» τους είναι ότι καθώς δεν είναι βουλευτές δεν προβλέπεται με βάση τα καταστατικά του ΣΥΡΙΖΑ δυνατότητα άμεσης διαγραφής τους, όπως συμβαίνει στα άλλα κόμματα. Επομένως μένει να φανεί ως πού μπορεί να τραβήξει και πού θα καταλήξει αυτή η σουρεαλιστική κατάσταση.

Την ίδια ώρα το πιο «συγκροτημένο στράτευμα» θα προσπαθήσει να οργανωθεί από εδώ και πέρα στο εσωκομματικό πεδίο περιμένοντας τον κ. Κασσελάκη να ανοίξει τα χαρτιά του εν όψει και του επόμενου συνεδρίου. Εκεί αναμένεται να μεταφερθεί η επόμενη αναμέτρηση και –όπως λέγεται- να επιδιωχθεί- η «ρεβάνς».

Προς το παρόν επιχειρείται η ανασυγκρότηση δυνάμεων στο πλαίσιο της Κεντρικής Επιτροπής όπου σε συνδυασμό με την Πολιτική Γραμματεία θα είναι το πεδίο δοκιμής των …πυρηνικών, κατά την έκφραση και του Αλ. Τσίπρα, αλλά σε εσωκομματικό πλαίσιο. Εκεί θα δοθούν οι μάχες για τις νέες πλειοψηφίες και μειοψηφίες του ΣΥΡΙΖΑ…

Ωστόσο και η πλευρά Κασσελάκη είναι αποφασισμένη να τρίξει τα δόντια από νωρίς. Ήδη η καρατόμηση και αντικατάσταση του διευθυντή της Κοιν. Ομάδας Θεοχαρόπουλου και του εκπροσώπου Τύπου Καλπάκη χωρίς καν να ενημερωθούν ήταν ένα «μήνυμα» ότι μπορεί να αγριέψουν κι άλλο τα πράγματα, όπως αποκάλυψε άλλωστε και από προχθές η στήλη..
Ο ΚΟΡΙΟΣ
 
Top