Παράλληλα, αναβάλλονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο θέατρο του Αττικού Άλσους, «Κατίνα Παξινού», όπως και εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στην περιοχή της Δυτ. Αττικής.
Λουκέτο από σήμερα (Τετάρτη 19 Ιουλίου) μπαίνει σε όλα τα πάρκα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής για προληπτικούς λόγους, λόγω υψηλών θερμοκρασιών και κινδύνου πυρκαγιάς. Για όσο λοιπόν, επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, κλειστά θα είναι το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, ο Λόφος Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος...

Σημειώνεται ότι ανάλογη απόφαση είχε λάβει η Περιφέρεια κατά το περασμένο Σαββατοκύριακο, προκαλώντας αντιδράσεις. 

Όπως έγινε γνωστό, το «λουκέτο» μπαίνει για προληπτικούς λόγους αποφυγής απώλειας ανθρώπινης ζωής και κακόβουλων ενεργειών, με αφορμή τις μετεωρολογικές προβλέψεις για επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών, αλλά και με το επίπεδο επικινδυνότητας πυρκαγιάς στην Αττική να φθάνει ακόμα και το 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος). 


Για τους ίδιους λόγους, αναβάλλονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και τις επόμενες ημέρες στο θέατρο του Αττικού Άλσους, «Κατίνα Παξινού».

Επίσης, η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στην περιοχή της Δυτικής Αττικής τις προσεχείς ημέρες μέχρι νεωτέρας, λόγω των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, αναβάλλεται η συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση στην πλατεία Μαγούλας και η συναυλία με τον Φάνη Μπαρμπούνη στην παραλία αναψυκτηρίου Ελευσίνας, που ήταν προγραμματισμένες να διοργανωθούν από την Περιφέρεια Αττικής την Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Ακόμη, αναβάλλεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στα μονοπάτια της Κιάφας του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας που ήταν προγραμματισμένο να διοργανωθεί με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στις 21, 22 και 23 Ιουλίου.
 
Top