«Εμφύλιος»  έχει ξεσπάσει στη Νέα Δημοκρατία μεταξύ της ηγεσίας και του Γιώργου Πατούλη, μετά τα  βίντεο που δείχνουν τον Περιφερειάρχη Αττικής να χορεύει ζεϊμπέκικο στο Ζάππειο Μέγαρο εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα.

Έπειτα από τη δημοσίευση των βίντεο, και αφού είχε προηγηθεί η αναγκαστική παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, ο οποίος όπως έγινε γνωστό εν μέσω των φωτιών απολάμβανε τις διακοπές του, το Μαξίμου έκανε γνωστό  πως εξετάζει το ενδεχόμενο να μην στηρίξει τον Γιώργο Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ηδη ακούγονται και άλλα ονόματα «γαλάζιων» στελεχών της αυτοδιοίκησης  ως πιθανοί υποψήφιοι Περιφερειάρχες Αττικής. Σήμερα,  πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος  ωστόσο -αν και του ζητήθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη να διεκδικήσει με το χρίσμα της ΝΔ την Περιφέρεια- ήταν επιφυλακτικός για το θα δεχτεί να κατέβει υποψήφιος.

Σημειώνεται ότι ένα δεύτερο πρόσωπο που συζητείται στις κλειστές συσκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου είναι ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, επίσης με  αυτοδιοικητική εμπειρία και διαδρομή. Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, οι αποφάσεις θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν άμεσα, καθώς ο χρόνος τρέχει. Ενώ πάντως επρόκειτο να υπάρξουν ανακοινώσεις σήμερα κιόλας, τελικά μεσολάβησαν διεργασίες και οι αποφάσεις αναβλήθηκαν για την Δευτέρα, κάτι που σημαίνει ότι θα μεσολαβήσει Σαββατοκύριακο πυκνών διαβουλεύσεων και παζαριών.

Από την πλευρά τους,  κύκλοι του Γιώργου Πατούλη, μετά από σημερινή συνάντηση του συνδυασμού, βλέπουν το ζεϊμπέκικο του Περιφερειάρχη Αττικής ως ένα απλό «λάθος» και επισημαίνουν ότι «η ενόχληση του Πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί ομως για ένα λαθος, το οποιο αναγνώρισε και ζήτησε συγνώμη ο κ. Πατουλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικης». Πάντως η πλευρά Πατούλη φέρεται να διαμηνύει ότι ακόμη κι αν χάσει την επίσημη στήριξη της ΝΔ θα κατέβει με "αντάρτικο" συνδυασμό.
 
Top