Μέχρι τις 21 Ιουλίου θα παραμείνει η μεταλλική πλατφόρμα, στην οποία έχουν τοποθετηθεί οι 27 υπερπολυτελείς ξαπλώστρες.
Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και... κέρδη η επιχείρηση beach bar στη Ρόδο, από όπου έκαναν το γύρο του διαδικτύου οι απαράδεκτες εικόνες με εργαζόμενο σερβιτόρο να πηγαίνει σχεδόν... κολυμπώντας τις παραγγελίες σε πελάτες που κάθονταν σε πανάκριβες ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα.

Μέχρι... σήμερα, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης δεν έδειχναν καμία διάθεση να αποσύρουν τη μεταλλική πλατφόρμα στην οποία έχουν τοποθετηθεί οι 27 υπερπολυτελείς ξαπλώστρες. Πλέον, υπόσχονται πως θα βγάλουν όλες τις κατασκευές που βρίσκονται εντός της θάλασσας μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι εν λόγω κατασκευές θα έχουν απομακρυνθεί μέχρι τις 21 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η διορία της Κτηματικής Υπηρεσίας. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το κατάστημα θα καταβάλλει τα πρόστιμα των 10.400 ευρώ που έχει επιβάλλει το Λιμενικό σε ελέγχους του, τον Μάιο και τον Ιούνιο. 


Τι είπαν οι εργαζόμενοι και ο σερβιτόρος

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησαν και πάλι αρκετοί εργαζόμενοι του καταστήματος, για να δηλώσουν -προς έκπληξη όλων- ότι ο σάλος που προκλήθηκε αδικεί την επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι επέμειναν ότι δεν δουλεύουν επί 8 ώρες βρεγμένοι και ανέφεραν ότι έχουν εφοδιαστεί από την εργοδοσία και με ειδική στολή «η οποία στεγνώνει από το θαλασσινό νερό μέσα σε δύο λεπτά».

Βέβαια, ο εργαζόμενος στο βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου δεν φαίνεται να φορά καμία στολή παρά μόνο τα κανονικά του ρούχα, τα οποία μάλλον δεν στεγνώνουν «μέσα σε δύο λεπτά».

Κρύβονται πίσω από την «ικανοποίηση» του σερβιτόρου

Υπενθυμίζεται ο σάλος που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες εξαιτίας των συνθηκών εργασίας στο μαγαζί, με την επιχείρηση να υπεραμύνεται της πολιτικής της και να προβάλλει ως επιχείρημα την «ικανοποίηση» του εργαζομένου για τον μισθό και τα φιλοδωρήματα που παίρνει. 

Ανάλογη στρατηγική και από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Άδωνη Γεωργιάδη: ενώ, αρχικά, έσπευσε να αρπάξει την ευκαιρία και να διαφημίσει την άμεση παρέμβασή του για το θέμα, στη συνέχεια επέλεξε να κρυφτεί πίσω από τις δηλώσεις του εργαζόμενου, πως σερβίρει σχεδόν κολυμπώντας επειδή το έχει επιλέξει και πληρώνεται αδρά. Βεβαίως, τους ισχυρισμούς Γεωργιάδη δεν άργησαν να αποδομήσουν με ηχηρό τρόπο, ειδικοί επί του θέματος.

→ Κάθε ξαπλώστρα κοστίζει 150 ευρώ, ενώ οι τιμές για εκείνες που βρίσκονται στην παραλία ξεκινούν από 60 ευρώ για την «πρώτη σειρά».
 
Top