Σωτήρης Τζούμας
Ο Μηταράκης και η εξυπνάδα ή η βλακεία του!
Ο Νότης Μηταράκης είναι ένας ευφυής άνθρωπος. Όχι ιδιαίτερα ταλαντούχος αλλά με ταχύτητα που θα ζήλευαν να έχουν οι πολιτικοί της εποχής μας . Αβαθής και ρηχός ο λόγος, ξύλινη η γλώσσα και ασαφή τα νοήματα που εκφράζει. Δεν είναι αυτό που λέμε χαρισματικός πολιτικός που κρέμεσαι από τα χείλη του! Κάθε άλλο! Και ευτυχώς το ξέρει και ο ίδιος. Φρόντιζε πάντα να κινείται μέσα σε ασφαλείς περιοχές και να περιβάλλεται από επιτελεία ακίνδυνων συνεργατών,όχι ιδιαίτερα προσοντούχων! Προφανώς για να ξεχωρίζει ο ίδιος! Αν αναλογιστούμε την πορεία του και το πως εξελίχθηκε η πολιτική καριέρα του θα διαπιστώσουμε ότι δεν κατάφερε λίγα πράγματα μέσα σε λίγα χρόνια! Έφυγε από την ισχυρή Α Αθηνών όταν κατάλαβε ότι δεν πρόκειται να ξαναβγεί. Πήγε στην Χίο με ένα αφήγημα που έπασχε στην πρώτη ματιά αφού δεν έζησε ποτέ στο νησί ως γηγενής Χιώτης αλλά προσπάθησε να επιβληθεί αφού συμβιβάστηκε με κάθε αιωρούμενο σωματίδιο που του έκλεινε το δεξί μάτι. Και εδώ που τα λέμε οι Χιώτες στην αρχή δεν είναι ποτέ απαιτητικοί με τους πολιτικούς τους. Τα ζόρια ξεκινούν όταν τους βαρεθούν.
Όταν ο Νότης ανέλαβε το απαιτητικό Υπ. Προστασίας του Πολίτη η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Και τούτο το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο δεν του τέριαζε! Ο Νότης βλέπετε δεν έχει την κοψιά Ράμπο, ούτε καν του αστυνόμου Σαίνη. Αλλά αυτό θα έπρεπε να το σκεφτεί ο Μητσοτάκης ο οποίος δεν ξέρω τι σκεφτόταν και αν σκεφτόταν όταν έκανε τη σύνθεση αυτής της Κυβέρνησης. Ήταν θέμα μηνών λέγαμε στην αρχή η αποχώρηση του Μηταράκη από την ηλεκτρική αυτή υπουργική καρέκλα, αλλά έγινε θέμα ημερών ο απεγκλωβισμός του. Ο Μηταράκης φαγώθηκε για λάθος λόγο! Και τούτο διότι είχε ενημερώσει εγκαίρως το Μαξίμου ότι θα φύγει ένα τριήμερο αφού δεν προβλέπεται να κάνει άλλες διακοπές! Το Μαξίμου του είπε οκ αλλά του τη φύλαγε! Μετά την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας χωρίς να συνεννοηθεί άνωθεν και μετά την εισήγηση για έφιππη αστυνομία στην Αθήνα που ο Μητσοτάκης την τρόλαρε κιόλας, βρέθηκε χωρίς κόπο η τρίτη και φαρμακερή αφορμή για να τον εξοστρακίσει! Και του την έδωσε στο πιάτο ο ίδιος ο Μηταράκης.Αυτό που πρέπει να ερευνηθεί εξονυχιστικά είναι το δημοσίευμα της Καθημερινής, το οποίο όχι μόνο δεν ήταν τυχαίο αλλά είχε πάνω του την ούγια της διαρροής άνωθεν! Όλα τα μεγάλα γεγονότα σε αυτό τον τόπο γίνονται με διαρροές! Και αν ήμουν στη θέση του Μηταράκη θα αφιέρωνα χρόνο για να το βρω! Όλοι θελουμε να ξέρουμε τους ..σταυρωτές μας! Όχι για να τους σταυρώσουμε και μείς αλλά για να τους το θυμίσουμε όταν έλθει η ώρα.
Οι πληροφορίες, πάντως, λένε ότι ο μέχρι χθες Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είδε ως «λύτρωση» την αποχώρηση του,αφού ένιωθε να ασφυκτιά μέσα σε ένα υπουργείο κομμένο και ραμμένο για ανθρώπους αδίστακτους. Και ο Μηταράκης έχει άλλα ελαττώματα. Αδίστακτος πάντως δεν είναι! Και η ιστορία θα τον κρίνει έστω και σε βάθος χρόνου για την εξυπνάδα ή την βλακεία του.
 
Top