Οι ισχυροί άνεμοι κάνουν δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που βλέπουν το μέτωπο της φωτιάς να φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η φωτιά στη Ρόδο, με το πύρινο μέτωπο να κατακαίει το νησί για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, προκαλώντας ανυπολόγιστη καταστροφές. Η φωτιά έχει κάψει τεράστια δασική έκταση, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και πολυτελή ξενοδοχεία, από τα οποία έφυγαν άρον άρον οι ένοικοι.


21:30 Άλογα τρέχουν για να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα

Σκηνές Αποκάλυψης έρχονται από το νησί της Ρόδου, όπου η φωτιά μαίνεται για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ ιδιαίτερα δραματική είναι η κατάσταση στο Κιοτάρι, με τις πύρινες φλόγες να έχουν φτάσει σε ξενοδοχεία.

Μετά τα συγκλονιστικά πλάνα που απεικονίζουν τις δραματικές διασώσεις τουριστών, οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από την επίγεια κόλαση που διαδραματίζεται στο νησί, ανατριχίλα προκαλούν οι φωτογραφίες που δείχνουν άλογα να τρέχουν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.
21:25 Επικοινωνία Φάμελλου με Κικίλια για τη φωτιά στη Ρόδο

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, είχε επικοινωνία με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να ενημερωθεί για τη φωτιά στη Ρόδο.

Ο κ. Φάμελλος ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πυρκαγιάς καθώς και για τις επιχειρήσεις διάσωσης, εκκένωσης κοινοτήτων και τουριστικών μονάδων και πυρόσβεσης, καθώς και για τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν.
21:20 Εκκενώνεται προληπτικά η Κάλαθος

Με εντολή των τοπικών αρχών εκκενώνεται προληπτικά η Κάλαθος.
21:09 «Η φωτιά κινήθηκε σε χαράδρες με ένταση 7 μποφόρ»

«Η πυρκαγιά στη Ρόδο δυσκόλεψε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Κιοταρίου. Κατά την πορεία της έφτασε νότια του οικισμού Λάερμα και παρόλες τις προσπάθειες των επίγειων και εναέριων δυνάμεων αλλά και τις εργασίες των χωματουργικών μηχανημάτων και γαιοπροωθητών για την διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών η φωτιά κινήθηκε σε χαράδρες με ένταση 7 μποφόρ με νότια κατεύθυνση προς Λάρδο» ανέφερε κατά την έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Αρτοποιός.

21:00 Πάνω από 2.000 άτομα απομακρύνθηκαν
Χωρίς προβλήματα έγινε η εκκένωση όλων των ξενοδοχειακών μονάδων προς ασφαλή σημεία ενώ υπολογίζεται ότι έχουν απεγκλωβιστεί διά θαλάσσης περίπου 2.000 άτομα, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση για την φωτιά στη Ρόδο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός
 
Top