Το χειρουργείο της 52χρονης έγινε στις 7 Ιουνίου στο νοσοκομείο Μεταξά, όμως 47 μέρες μετά δεν έχει λάβει ακόμα τα αποτελέσματα της βιοψίας, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής της

Η νέα καταγγελία πηγών της ΠΟΕΔΗΝ αντικατοπτρίζει την κατάσταση η οποία επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία. Μία 52χρονη χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο Μεταξά ως επείγον περιστατικό άμεσα με Ca μαστού κατηγορίας BIRADS 5, στις 7/6/23. Σήμερα, μετά από 47 μέρες, δεν έχει λάβει ακόμα τα αποτελέσματα της ιστολογικής εξέτασης, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής της, η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο της ζωή της.

Η 52χρονη ζήτησε το δείγμα από το παθολογοανατομικό τμήμα του Μεταξά για να το πάει σε άλλο εργαστήριο, όμως αυτό δεν το επιτρέπει το πρωτόκολλο.


«Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο και να κινδυνεύουν οι ασθενείς με καρκίνο;», αναρωτιούνται πηγές της ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζουν: «Φυσικά δεν έχουν ευθύνη οι συνάδελφοι του παθολογοανατομικού τμήματος του Μεταξά. Φταίνε οι ελλείψεις προσωπικού και η οργάνωση. Λείπουν γιατροί, παρασκευαστές, γραμματείς».

Να σημειωθεί ότι με εντολή της Υγειονομικής Περιφέρειας πολλά νοσοκομεία των νησιών στέλνουν τα δείγματα για ιστολογική εξέταση στο Μεταξά.

Μόνο τον μήνα Μάιο το νοσοκομείο έλαβε 1.600 δείγματα για ιστολογική εξέταση. Εν ολίγοις, για να δίδονται σε ασφαλή χρόνο 15 εώς 25 ημέρες θα πρέπει να εξετάζουν 60 με 70 δείγματα την ημέρα. Αυτό όμως είναι αδύνατον με αυτή τη στελέχωση.


«Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να επιληφθεί του μείζονος αυτού προβλήματος. Άμεση πρόσληψη προσωπικού και ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων για να είναι σε θέση να καλύπτουν τις ανάγκες τους», τονίζουν οι πηγές της ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας πως έχει στη διάθεσή της το όνομα της ασθενούς που περιμένει 47 ημέρες για να λάβει τα αποτελέσματα της εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε.
 
Top