Ασθενής προσήλθε στην ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΙΡΑΙΑ με συμπτώματα προσέλευσης πτώση Σιδήρου και Βιταμίνης Β12.

Υπεβλήθη σε γαστροσκόπηση όπου διαπιστώθηκε Ατροφική Γαστρίτιδα Σώματος και Άντρου. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης ανευρέθηκε συμπληρωματικά στρογγυλό βλεννογονικό έπαρμα με κεντρική εισολκή από το οποίο ελήφθησαν βιοψίες.

Η ιστολογική έκθεση κατέδειξε Νευροενδοκρινή Όγκο Στομάχου (NETG1 –WHO 2018), δηλαδή κακοήθες νεοπλασματικό μόρφωμα με χαμηλό πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και απουσία νεκρώσεων. Οι όγκοι αυτής της κατηγορίας συχνά συνδέονται με την κατάσταση της Ατροφικής Γαστρίτιδας κατά την οποία υπάρχει φλεγμονή των κυττάρων του στομάχου που οδηγεί σε προβλήματα με την παραγωγή γαστρικού υγρού. Αυτοί οι όγκοι σπάνια προκαλούν συμπτώματα και γι’ αυτόν το λόγο η διάγνωσή τους γίνεται κατά τον έλεγχο σε άλλα προβλήματα.

Άμεσα συστήθηκε στον ασθενή από τον Ιατρό Σταύρο Καρακατσάνη η διενέργεια EUS (Ενδοσκοπικός υπέρηχος στομάχου) ο οποίος επιβεβαίωσε τον όγκο διαμέτρου 10,5 Χ 05,8 mm χωρίς – ευτυχώς – διογκωμένους λεμφαδένες, γεγονός που επέτρεψε τον προγραμματισμό για ενδοσκοπική αφαίρεση στη Μονάδα μας.

Η ομάδα του Dr. Καρακατσάνη προχώρησε στην επέμβασή αφαιρώντας με επιτυχία το μόρφωμα με την τεχνική της ανύψωσης με έγχυση BluedeMethyleneκαι την απομάκρυνση με βρόχο πολυποδεκτομής. Στη βλάβη τοποθετήθηκαν 4 μεταλλικά αιμοστατικά clipsγια τη συρραφή του ελλείματος και την αποφυγή μεταγενέστερης αιμορραγίας.

Ο ασθενής εμπιστεύθηκε τη διαγνωστική εμπειρία και την τεχνογνωσία του Dr. Καρακατσάνη καθώς και τον άριστο εξοπλισμό της ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ που επέτρεψε τη διάγνωση του όγκου έγκαιρα και ξεκάθαρα.

Με συνέπεια και αφοσίωση στους ασθενείς μας είμαστε πάντα στη διάθεσή σας με το μέγιστο δυνατό των δυνατοτήτων μας.

Δείτε εικόνες από την επέμβαση:


ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΙΡΑΙΑ  ΣΤΑΥΡΟΣ Ν. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ-ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΣ
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΟΛΥΠΟΔΩΝ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΩΝ
Καραϊσκού 118, 1ος όροφος , ΤΚ 18535, Πειραιάς
Τηλεφωνικό κέντρο: 210 4297142, Κινητό: 6984608420
Email: stavroskara@hotmail.gr
Facebook: Ενδοσκοπική Μονάδα Πειραιά Σταύρος Καρακατσάνης


 
Top