Διαβάζεις για τις αυξήσεις στα τιμολόγια σταθερής και κινητής τηλεφωνίας αλλά και στο Ίντερνετ, τις οποίες θα πρέπει να αναμένουν οι... συνδρομητές μετά τις εκλογές, αφού η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) «άναψε το πράσινο φως» για την αλλαγή του κανονισμού ώστε να επιτραπεί η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των τιμολογίων, και ένα πλήθος ερωτημάτων έρχονται και σου τρώνε το μυαλό.

 Γιατί, όπως και να το κάνεις, σε τρώει αυτή η ριμάδα η απορία: γιατί οι αυξήσεις θα έρθουν και θα μας χτυπήσουν κατακούτελα μετά τις εκλογές και δεν έγιναν τόσον καιρό, που ο πληθωρισμός καλπάζει; Τόσο φιλεύσπλαχνες ήταν οι εταιρείες τηλεφωνίας και μας τις χάριζαν ή κάποιος τους ζήτησε να κάνουν κράτει μέχρι το τέλος των εκλογών και μετά τους υποσχέθηκε να τους δώσει ό,τι και όσα ζητούσαν;

Δεν ξέρω αν είμαι υπέρ το δέον καχύποπτος, αλλά περισσότερο προς τη δεύτερη εκδοχή πάει το φτωχό μου το μυαλό. 

Γιατί μέσα στη γενικευμένη ακρίβεια και τη φτώχεια που απειλεί όλο και μεγαλύτερα στρώματα του πληθυσμού, πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο της πολιτικής συμφωνίας μεταξύ εταιρειών και Ν.Δ. για μετεκλογικές αυξήσεις, παρά για κοινωνική πολιτική των παρόχων, οι οποίοι μέχρι σήμερα… έκαναν την καρδιά τους πέτρα και δεν προχωρούσαν σε αυξήσεις. 

Αυξήσεις, μάλιστα, που θα βασίζονται, λέει, σε τιμαριθμική αναπροσαρμογή, και καθώς το διαβάζεις έρχεται κι άλλο ένα ερώτημα να σε βασανίσει. Ένα ερώτημα που έτσι και το κάνεις στη Νέα Δημοκρατία, θα σε πει λαϊκιστή και άσχετο με τα δημοσιονομικά. 

Γιατί δεν είναι να τους ρωτήσεις για το ενδεχόμενο τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών. Θα πέσουν πάνω σου να σε φάνε, μιας κι αυτά τα εργαλεία δεν προορίζονται για εργαζόμενους και μισθωτούς, παρά μονάχα γι’ αυτούς που βρέξει-χιονίσει θα βρουν τον τρόπο να διασφαλίζουν τα δυσθεώρητα κέρδη τους...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ
 
Top